torna

Detall de la notícia

Imatge 2776576

PALMA ACOLLIRÀ EL 17 DE MARÇ LA GRAN FINAL DEL SIX DAY SERIES, LA COMPETICIÓ DE CICLISME EN PISTA MÉS INTERNACIONAL

La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, junt amb la Conselleria de Vicepresidència, Innovació, Recerca i Turisme i la firma anglesa especialitzada en l'organització d'esdeveniments esportius, Madison Sports Group, han presentat avui en el velòdrom del Palma Arena la Six Day Final Mallorca, última cita del campionat internacional Six Day Series.

L'esdeveniment, un dels més importants de ciclisme en pista coberta del món, tindrà lloc el proper 17 de març i en ell es donaran cita molts dels corredors més importants d'aquesta modalitat. Aquest espectacle, que per primera vegada se celebra a Espanya, combina l'elit del ciclisme amb un ambient lúdic en el qual no faltarà la millor música en directe. L'esdeveniment estarà apadrinat pel cinc vegades guanyador del Tour de França, Miguel Indurain.

El Govern de les Illes Balears, a través de les conselleries de Transparència, Cultura i Esports, i la d'Innovació, Recerca i Turisme, han col·laborat en l'organització del Six Day Final Mallorca. Una de les formes col·laboració ha estat mitjançant la signatura d'un conveni amb Madison Sports Group per al lloguer del velòdrom del Palma Arena durant els pròxims tres anys, assegurant d'aquesta manera la celebració de l'esdeveniment a Palma. L'acollida de la final de Six Days Sèries forma part de l'objectiu del Palma Arena de promoure's com un espai d'esdeveniments esportius de rellevància internacional, obrint-lo a la ciutadania com una infraestructura que ha de formar part del dia a dia dels ciutadans de les Illes Balears. Aquest afany d'obertura es concreta en el cas de la Six Day Final Mallorca, en una col·laboració amb Carnet Jove, de manera que els usuaris del carnet tindran un descompte per accedir a l'acte. També els alumnes del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears (CTEIB), que gestiona la Fundació per a l'Esport Balear, dependent de la Direcció General d'Esports i Joventut, tindran entrada gratuïta. El preu serà de 20 euros i de 15 euros per als portadors de Carnet Jove, i de 10 euros per als més petits.

En paraules de Theresa Zabell, consellera delegada de Madison Sports Group a Espanya, "la Six Day Series està reconeguda com la Fórmula 1 del ciclisme. Aquest any la competició consta de quatre fases classificatòries a Londres, Amsterdam, Berlín i Copenhaguen, i celebrar la gran final aquí a Palma és un orgull per a nosaltres tenint en compte la gran tradició ciclista de l'illa ". "Mallorca és una terra de ciclisme i de grans esdeveniments esportius. Tenir l'oportunitat de celebrar aquí una final d'aquest tipus és molt bo per a promocionar aquest esport per tot Espanya i crear nous aficionats ", ha explicat Miguel Indurain durant la seva intervenció.

Per la seva banda, la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, ha comentat que "des del primer moment en què la conselleria es va ubicar en aquesta instal·lació vam tenir la intenció d'obrir-la a la ciutadania. El velòdrom és un espai que ha de ser de tots, no només per a esdeveniments esportius de nivell internacional com el que avui ens ocupa, sinó a moltes altres àrees com poden ser esdeveniments culturals i socials ". Mateu ha matisat que "acollir la final de Six Day Sèries a Palma ens ajuda a posar en el panorama mundial de ciclisme en pista aquesta instal·lació, un equipament polivalent perfecte per acollir entrenaments de grups ciclistes internacionals i competicions d'alt nivell. De fet, durant l'any hem tingut diversos grups ciclistes que han estat entrenant al velòdrom, així com hem acollit el Campionat Nacional de Ciclisme en Pista, en el qual va participar el menorquí Albert Torres que avui ens acompanya. Hem de subratllar que el ciclisme és un esport amb molta tradició a les Illes Balears, per això agraïm a l'organització de Six Day haver triat aquest espai per a la final ".

Pel que fa a la col·laboració amb la Conselleria de Vicepresidència, Innovació, Recerca i Turisme, a través de l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), la final de Six Day Sèries serà un dels esdeveniments patrocinats i promocionats a fires internacionals turístiques . En aquest sentit, l'ATB ja ha presentat aquest esdeveniment esportiu a la fira de World Travel Market, i ha promocionat l'esdeveniment entre la xarxa de touroperació a Mallorca especialitzats en cicloturisme. La Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme té previst promocionar la final de Six Day Sèries a la fira de FITUR a Madrid el proper mes de gener i en la London Bike el mes de febrer. També s'està preparant un press-trip de periodistes internacionals coincidint amb la data de la final a Palma el 17 de març.

Per la seva banda, el conseller i vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha assegurat que "la participació en un esdeveniment de projecció mundial com aquest divulgarà arreu les Illes Balears com a destinació de cicloturisme i consolidarà encara més la seva posició dins el turisme esportiu."

"El cicloturisme està en alça, ho confirmen els propis touroperadors internacionals. La repercussió mediàtica d'aquest esdeveniment, entre d'altres mitjançant transmissió pel canal Europsort, ens permetrà destacar un dels principals atractius que podem oferir els mesos d'hivern: El clima moderat, l'encant de les rutes i les excel·lents infraestructures són moltes raons per descobrir les Illes Balears a través de la pràctica d'aquest esport. I no ens oblidam que els 12 equips de finalistes vindran acompanyats per tècnics, famílies i aficionats, els quals tots es quedaran un parell de dies més. Ens ofereix, per tant, la possibilitat de donar a conèixer no només l'oferta esportiva de Mallorca, sinó també la gastronomia, la cultura i la naturalesa. D'aquesta manera, fomentam el turisme de qualitat, que no ve per cercar sol i platja", ha dit Barceló.