torna

Detall de la notícia

Imatge 2776957

34 actuacions rebran ajuda del Govern per fomentar l'ús de la llengua catalana a la societat

La Comissió d'Avaluació de la convocatòria d'ajudes per a actuacions de foment de l'ús de la llengua catalana ha considerat que 19 de les 22 sol·licituds presentades, gestionada per la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, compleixen els requisits per rebre una subvenció. L'objecte d'aquesta convocatòria és el de reconèixer actuacions que fomentin l'ús del català a la societat.

En aquest sentit, entre les activitats que reben ajuda hi ha activitats de foment de la lectura en català, parelles lingüístiques, cinema a la fresca en català, poesia, música i combat de glosses o material interactiu per emprar a l'aula. En total han estat valorades positivament 34 de les actuacions presentades per aquests dinou sol·licitants, que com a màxim podien rebre un total de 20.000 euros, independentment de les activitats presentades.

Així, l'Ajuntament d'Alcúdia, amb 5 activitats admeses a la convocatòria, és una de les entitats que rep el màxim d'ajuda, junt amb l'Obra Cultural Balear, que ha presentat la feina que realitza a través de la Xarxa territorial. L'Associació Pa i Mel, amb 3 activitats admeses, el material interactiu per aprendre català a l'escola presentat per l'Institut Francesc de Borja Moll, i els tallers de teatre escolar i el cinema a la fresca de l'Ajuntament de Son Servera, han obtingut les majors puntuacions, superant les ajudes concedides els 10.000 euros en cada cas.

La directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, ha assegurat que "volíem tornat a donar suport a l'organització que fan altres institucions d'activitats que fomentin l'ús de la llengua catalana. El nostre objectiu és consolidar aquesta línia d'ajudes, donant suport a les entitats que es preocupen per fomentar l'ús del català a la societat."

Per la seva banda, la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, ha matissat que "l'any que ve volem arribam encara a més gent, ampliant la convocatòria a ajuntaments més grans -enguany les ajudes han estat per consistoris de menys de 20.000 habitants - i esperam augmentar també la dotació."

Les activitats subvencionades han suposat una despesa total de 208.338 euros, mentre que el suport rebut per part de la Direcció General de Política Lingüística, mitjançant aquesta convocatòria d'ajudes, arriba als 129.878 euros.

Tal com establien les bases, la quantitat màxima que podia rebre un sol beneficiari era de 20.000 euros. Podien optar a aquesta convocatòria els ajuntaments de menys de 20.000 habitants i les associacions o entitats sense ànim de lucre.