torna

Detall de la notícia

Imatge 2771579

La consellera Pilar Costa presenta a Formentera la campanya ReAcció per aconseguir un compromís de tota la societat balear

La consellera de Presidència, Pilar Costa, acompanyada per la directora de l’Institut de la Dona, Rosa Cursach, ha presentat avui al Conseller Insular de Formentera la campanya del Pacte Social Contra les Violències Masclistes sota el lema ReAcció. Aquest projecte, impulsat pel Govern de les Illes Balears a través de l’Institut Balear de la Dona (IB-Dona), pretén mobilitzar i implicar tota la societat en la prevenció, la denúncia i l’erradicació de les violències masclistes, amb un compromís per dur a terme accions concretes.
Per adherir-se al Pacte Social Contra les Violències Masclistes s’ha d’accedir a la pàgina web www.reaccionem.com, llegir el manifest i comprometre’s a complir-lo. En el cas de la ciutadania, això es pot fer a títol personal a través d’un seguit d’accions que es proposen. En el cas que siguin entitats o col•lectius els que vulguin adherir-se al Pacte, s’accepten les propostes d’accions que es comprometin a dur a terme.
 
Com a mostra del seu compromís amb el Pacte Social Contra les Violències Masclistes, el Consell de Govern aprovà el passat novembre el Pla de Mesures 2017-2020, que implicarà de manera transversal totes les conselleries, per mitjà de 6 línies estratègiques, 23 objectius fixats i 135 mesures per desenvolupar. La dotació pressupostària del Govern per a aquest Pla fins a l’any 2020 és de 13,6 milions d’euros, cosa que representa un increment del 72,3 % en els recursos que es tenien prevists fins ara per a l’aplicació de mesures en aquesta matèria.