torna

Detall de la notícia

Imatge 2769793

Davant l'arribada de les festes de Nadal, la campanya #nosiguisase recorda la importància de prevenir el consum abusiu d'alcohol

Davant l’arribada de les festes de Nadal, el Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) ha renovat la imatge de la campanya #nosiguisase, que va començar el mes de juliol, per recordar la importància d’evitar el consum abusiu d’alcohol. La iniciativa, adreçada a joves majors de 18 anys i adults, parteix de l’emissió de missatges preventius i de reducció de risc utilitzant les xarxes socials i diferent material gràfic, en què el conegut ase es vesteix de festa.

Des del PADIB, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut, consideren essencial conscienciar la població adulta de la importància de ser exemplars per als menors d’edat i recorden que les conseqüències principals per a la salut del consum abusiu d’alcohol solen ser els accidents i traumatismes, els accidents de trànsit, les baralles i agressions, els comes etílics, les conductes sexuals de risc o no desitjades, brutor i renou, entre d’altres.

Els responsables del PADIB recorden que aquesta campanya, que es va dur a terme durant l’estiu, va tenir una gran acceptació entre la població en general i es va difondre a través de tots els mitjans de comunicació.

Entre els missatges que s’emetran durant les festes de Nadal i per Cap d’Any destaquen els següents:
- Si surts a celebrar les festes amb els teus companys de feina, no oblidis que si beus alcohol no pots conduir. Utilitza el transport públic.
- Brinda per unes festes amb alegria, amb mesura i companyia.
- Abans de sortir, pensa quina nit t’espera i com vols que acabi.
- Gaudeix de la festa de Cap d’Any i fes que acabi bé per a tothom!
- Agafa el que necessitis: doblers, el DNI, condons…
- Els còctels casolans són perillosos: si et passes amb la garrafa prepara’t per a la ressaca.
- Si utilitzes el teu vehicle, pensa-hi: gens ni mica d’alcohol.
- Si beus alcohol, alterna’l amb begudes sense alcohol.
- No beguis alcohol si tens cap malaltia de fetge, ronyó, problemes psicològics, si estàs embarassada o si encara no tens 18 anys.
- No mesclis drogues. L’alcohol amb drogues provoca efectes imprevisibles.
- Evita els conflictes. Bregues… cap ni una!
- Si qualque persona del teu entorn es troba malament, no la deixis tota sola i demana ajuda. L’112 és el telèfon d’emergència.
- Respecta el descans dels veïnats.
- Organitza la tornada segura a casa: conduir havent consumit alcohol és una temeritat mortal.