torna

Detall de la notícia

Imatge 2769662

613 alumnes universitaris es beneficien de les ajudes universitàries per a mobilitat i desplaçament el curs 2015/2016

La Conselleria d’Educació i Universitat ha resolt la convocatòria d’ajuts de mobilitat i desplaçament per cursar estudis universitaris fora de l’illa de residència corresponent al curs 2015-2016. En aquesta ocasió se’n beneficiaran 613 alumnes de les Illes Balears (576 de Mallorca, 29 de Menorca, 7 d’Eivissa i 1 de Formentera). Es tracta d’una iniciativa que vol minvar els efectes de la insularitat i garantir l’accés universal a l’ensenyament universitari mitjançant el foment de la mobilitat ja que es tracta d’ajuts de mobilitat dins l’àmbit de l’Euroregió Pirineus Mediterrània i d’ajuts de desplaçament per a alumnes de les Illes Balears que cursin estudis universitaris a la Unió Europea.

En total s’han presentat 909 sol·licituds de les quals se n’han exclòs 214 per no complir amb les bases de la convocatòria, quedant finalment 695 sol·licituds. Després d’ordenar-les en funció dels criteris de preferència que estableix la convocatòria, s’han concedit a 613 alumnes quedant 82 alumnes sense ajut per falta de pressupost. 
Com a novetat en aquesta convocatoria s’han concedit 33 ajudes per a cursar estudis de màster fora de l’illa de residencia amb una dotació de 450 euros per alumne.
La convocatòria per al curs 2015/16 comptava amb un total de 224.000 euros, repartits entre dues modalitats. La primera modalitat consisteix en ajuts de mobilitat dins l’àmbit de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, amb un total de 12.000 euros per 20 ajuts de 600 euros cada un. La segona modalitat consisteix en ajuts de desplaçament per a alumnes de les Illes Balears que cursin estudis universitaris a la Unió Europea, amb un total de 212.000 euros amb un màxim de 450 euros per ajut.

L’Euroregió Pirineus Mediterrània, creada el 29 d’octubre de 2004, és un projecte de cooperació política entre les Illes Balears, Catalunya, el Llenguadoc-Rosselló i Midi-Pyrénées amb l’objectiu de crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori i contribuir a la construcció d’una Europa unida, solidària i acostada als ciutadans.
La resolució es pot consultar a la plana web de la Direcció General de Política Universitària i d’Ensenyament Superior http://bit.ly/2gXOUJX