torna

Detall de la notícia

Imatge 2768263

El Govern acorda l'adhesió a la declaració de la Plataforma de Voluntariat de les Illes Balears

El Govern de les Illes Balears ha acordat avui en Consell de Govern, i a proposta de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, concretament de la Direcció General de Participació i Transparència, l'adhesió a la declaració de la Plataforma de Voluntariat, coincidint que el proper 5 de desembre es commemora el Dia Internacional del Voluntariat i el Desenvolupament Social.

Amb aquest acord, el Consell de Govern s'adhereix a la declaració de la Plataforma de Voluntariat que promou el compromís, per part de les institucions, d'impulsar una normativa actualitzada en matèria de voluntariat, inclusiva, plural, on tinguin cabuda totes les persones i on les entitats siguin l’eix de tota acció voluntària.

L'adhesió també significa el compromís com a Govern d'impulsar les eines necessàries per tal de poder tenir una radiografia actual de la situació del voluntariat.

A les nostres Illes milers de persones dediquen part del seu temps als altres a través de programes de voluntariat que impulsen diferents entitats sense ànim de lucre. Un forma de participació social que fou regulada a les Illes Balears per la Llei 3/1998 del Voluntariat, aprovada per unanimitat en el Parlament de les Illes Balears. Devuit anys després, les noves formes de voluntariat demanen una actualització que s'adapti a la realitat.

El voluntariat és un moviment actualment actiu, plural i dinàmic, de transformació diària de la societat que dóna resposta a les inquietuds de les persones que volen fer voluntariat.

La Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears, que enguany ha fet 10 anys, aglutina més de 30 entitats de voluntariat de les illes, que de manera silenciosa i coordinada i de manera lliure i altruista decideixen, mitjançant el voluntariat, participar a construir un món millor.

Notícia publicada: 02/12/2016