torna

Detall de la notícia

Imatge 2754442

El Pacte Social Contra les Violències Masclistes reclama una reacció que impliqui un compromís de tota la societat

La campanya del Pacte Social Contra les Violències Masclistes s’ha presentat públicament aquest dijous, amb el lema ReAcció i amb un acte celebrat al passeig del Born de Palma. Aquest projecte, impulsat pel Govern de les Illes Balears a través de l’Institut Balear de la Dona (IB-Dona), pretén mobilitzar i implicar tota la societat en la prevenció, la denúncia i l’erradicació de les violències masclistes, amb un compromís per dur a terme accions concretes.

 

Per adherir-se al Pacte Social Contra les Violències Masclistes s’ha d’accedir a la pàgina web www.reaccionem.com, llegir el manifest i comprometre’s a complir-lo. En el cas de la ciutadania, això es pot fer a títol personal a través d’un seguit d’accions que es proposen. En el cas que siguin entitats o col·lectius els que vulguin adherir-se al Pacte, s’accepten les propostes d’accions que es comprometin a dur a terme. Fins a aquest dijous al migdia, ja són més de 1.300 les persones i prop d’una setantena les entitats que s’han adherit al pacte.

 

L’acte de presentació de la campanya del Pacte Social Contra les Violències Masclistes s’ha celebrat en una carpa instal·lada al passeig del Born. Hi han participat representants d’institucions, grups polítics, entitats públiques i privades, col·lectius, empreses i particulars amb els quals, a través de l’IB-Dona, durant els darrers mesos s’ha treballat conjuntament en aquest projecte.

 

En el transcurs de l’acte han tingut lloc diferents activitats per conscienciar sobre les violències masclistes, explicar l’objectiu del pacte i reclamar-ne l’adhesió. Una caravana que es trobava a la presentació recorrerà tot el territori de les Illes explicant el projecte i recollint més adhesions. Alumnes de l’Institut Joan Alcover, de l’Associació de Dones de Llevant i de l’Associació d’Homes per la Igualtat han explicat la seva motivació per adherir-se al pacte i les accions amb les quals s’han compromès.

 

 

La presidenta Francina Armengol, en nom de tot el Govern de les Illes Balears, ha tancat aquestes intervencions recordant les sis dones que han mort enguany a les Balears víctimes de la violència masclista, així com totes les que han patit algun tipus de violència d’aquest tipus. «És un dels problemes socials més importants que tenim», ha afirmat la presidenta, que per això ha reclamat que el conjunt de la societat «el faci un problema propi, i que reaccionem tots junts».

 

Com a mostra del seu compromís amb el Pacte Social Contra les Violències Masclistes, el Consell de Govern aprovà fa dues setmanes el Pla de Mesures 2017-2020, que implicarà de manera transversal totes les conselleries, per mitjà de 6 línies estratègiques, 23 objectius fixats i 135 mesures per desenvolupar. La dotació pressupostària del Govern per a aquest Pla fins a l’any 2020 és de 13,6 milions d’euros, cosa que representa un increment del 72,3 % en els recursos que es tenien prevists fins ara per a l’aplicació de mesures en aquesta matèria.