torna

Detall de la notícia

Imatge 2720735

Serveis Socials i Cooperació ha convocat una reunió extraordinària del Grup de Treball d'Acció Humanitària i Emergències pels efectes de l'huracà Mathew a Haití

La conselleria de Serveis Socials i Cooperació, a través de la Direcció General de Cooperació, ha convocat una sessió extraordinària del Grup de Treball d’Acció Humanitària del Consell de Cooperació de les Illes Balears pels avaluar efectes que ha tengut l’huracà Mathew al seu pas per Haití i coordinar les accions humanitàries que es puguin dur a terme des d’institucions i entitats que treballen en l’àmbit humanitari. A la reunió han assistit representants d’entitats i associacions que ja estan intervenint en aquest país o tenen previst fer-ho, com són Creu Roja, UNICEF, CESAL, l’Assemblea de Cooperació per la Pau, Càritas Menorca, el Fons Mallorquí de Solidaritat, la Fundació Concòrdia i Mallorca Amiga.

Es calcula que hi ha més de dos milions de persones afectades per l’huracà a Haití i 1’4 milions necessiten ajuda immediata, que passa per potabilitzadores d’aigua, kits d’higiene i medicaments, carpes, lones i altre material d’emergència. Des de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació s’ha convidat a aquestes i altres entitats a que a través de la convocatòria oberta de subvencions per emergències presentin projectes d’intervenció i reconstrucció a Haití.
 
Per part seva, la Direcció General de Cooperació està en contacte amb l’Agència Espanyola de Cooperació (AECID) i ha recordat que, mitjançant un conveni, les Illes Balears aporten 50.000 euros per destinar a casos d’emergència humanitària com aquest.
 
Es tracta de la segona reunió del Grup de Treball d’Acció Humanitària i Emergències del Consell de Cooperació de les Illes Balears. La seva funció és coordinar les actuacions davant situacions d’emergència de gran impacte –també conegudes com emergències complexes- per actuar de manera conjunta i complementària, optimitzant els recursos per augmentar l’abast i l’impacte de les ajudes.