torna

Detall de la notícia

Imatge 2716035

Documentació de Formació Dual a sectors estratègics

El SOIB Jove obre una convocatòria per impulsar la formació dual, dur la formació a les empreses i contribuir així a millorar el nostre sistema econòmic i diversificar l’activitat cap a les empreses que tenen capacitat de creixement i d’expansió amb un doble objectiu: millorar el capital humà de les empreses, i reforçar-ne la competitivitat i productivitat, i oferir un contracte als desocupats mentre es formen en un ofici de futur.

El programa s’emmarca dins l’Estratègia de Formació Professional per a l’Ocupació que acordaren el SOIB, la Conselleria de Treball Comerç i Indústria i la Conselleria d’Educació i Universitat per millorar les capacitats de les persones en formació.

El SOIB Jove està conformat per un conjunt de polítiques d’ocupació i altres serveis adreçats a un dels col·lectius que més dificultats tenen per inserir-se en el mercat laboral.

El SOIB t’ofereix FORMACIÓ DUAL A SECTORS ESTRATÈGICS mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge, en les activitats econòmiques considerades estratègiques: les industrials i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), a més de sectors amb projecció d’ocupació i amb necessitats de formació de capital humà: cuina, recepció i allotjament i comerç. La durada dels contractes és de mínim 6 mesos i màxim 1 any.

 

La formació que rebràs s’inclou dins la jornada laboral, i en acabar obtindràs un certificat de professionalitat de l’ocupació relacionada amb la feina prevista en el teu contracte laboral. Així, tindràs un benefici doble: adquireixes una formació qualificada i a la vegada experiència professional, que podràs fer servir amb vista a obtenir una feina posterior.

 

Els requisits per accedir-hi són:

¾    Tenir menys de 30 anys (fins a 29)*

¾    Estar a l’atur

¾    No tenir el certificat de professionalitat respectiu

¾    No haver tingut un contracte de formació en la mateixa ocupació – formació

 

(*) Poden accedir amb més edat: persones amb discapacitat; persones en risc d’exclusió social segons llei 44/2007 de 13 de desembre.

Al llarg del 2017 es posen en marxa una sèrie de programes que publicarem aquí per si voleu accedir als processos de preselecció: