torna

Detall de la notícia

Imatge 2695536

Els alumnes del CEIP Joan Benejam podran tornar demà a les aules amb totes les garanties

Els alumnes del CEIP Joan Benejam de Ciutadella podran tornar demà a les aules amb total garantia, després de les actuacions realitzades aquesta tarda per part de la Conselleria d’Educació i Unviersitat i de la supervisió feta pels tècnics responsables de la supervisió de l’obra.

A primera hora d’avui la zona on s’ubica el centre ha patit un episodi meteorològic advers amb pluges de molta intensitat que han descarregat en molt poc temps i que han coincidit amb les obres que s’estan realitzant al centre. La gran quantitat d’aigua vessada en un curt període de temps, afegit a una mala connexió entre la baixant nova i l’antiga ha provocat que es vessàs aigua a dues aules.  

El delegat d’Educació de Menorca, Joan Marqués s’ha desplaçat al centre acompanyat del enginyer responsable de la supervisió de l’ instal·lació elèctrica i del director d’obra, i per qüestions preventives i de seguretat, s’ha procedit a desallotjar als 47 alumnes de les dues aules del centre. Posteriorment s’ha comprovat que les filtracions no procedien de la nova coberta, que ha funcionat correctament, sinó de la mala connexió de les dues baixants, juntament amb l’acumulació de restes de les obres a la canal.

Des de la Conselleria d’Educació i Universitat es lamenta l’ensurt i la preocupació dels nins i professors que es trobaven a  les aules. De tota manera, cal aclarir que en cap moment hi ha hagut una situació de risc ni d’esbucament ni d’electrocució, entre d’altres coses, perquè aquestes aules no tenen activada la instal·lació elèctrica.  

El proper divendres el delegat d’Educació a Menorca, Joan Marqués es reunirà a les 20.30 hores a la sala d’actes de l’IES Josep Maria Quadrado amb les  famílies per donar informació sobre l’estat i l’execució de les obres, els seus terminis i per explicar els fets ocorreguts avui al centre.