torna

Detall de la notícia

Imatge 2691188

Vuit camps d'aprenentatge a les Balears a disposició dels centres educatius

La Conselleria d’Educació i Universitat ha obert el termini de presentació de sol·licituds per a que els centres educatius puguin fer estades i visites als vuit camps d’aprenentatge oberts a les Illes Balears. Els centres podran presentar les seves sol·licituds fins el 14 de setembre a través de la web a http://www.campsdaprenentatgeib.org.  i http://www.weib.caib.es (a l’apartat Programes Educatius > Innovació Educativa)

El passat curs 2015-2016 els camps d’aprenentatge de les Illes Balears varen rebre un total de 281 centres i 20.452 alumnes.

Els camps d’aprenentatge són centres educatius públics que depenen del Servei d’Innovació Educativa (SIE) de la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitat. Estan destinats a promoure una sensibilitat ambiental contextualitzada en el Projecte Educatiu de Centre i molt lligada a conèixer la fauna i/o flora autòctona de les Illes Balears, així com aplicar aquests coneixements en la transformació en aliments típics. Els alumnes de les diferents illes poden participar i conviure en diferents camps d’aprenentatge i participen en activitats per conèixer l’entorn rural i la Serra de Tramuntana.

La finalitat és treballar objectius i continguts d’educació ambiental a partir d’una metodologia globalitzadora i integrada en l’entorn. N’hi ha que fan activitats d’hort, d’animals, de cuina i també de sortides a la natura.

Actualment a Balears hi ha 8 camps,  alguns d’ells amb possibilitat de pernocta:

Binifaldó (Escorca): enclavat dins el Paratge Natural a la Serra de Tramuntana

Es Palmer (Campos): desenvolupa tres tipus d'activitats: Es Trenc, Es Salobrar i Ramaderia.

Es Pinaret  (Ciutadella): Lloc menorquí tradicional

Far de Cavalleria (Es Mercadal): Equipament d'educació ambiental i coneixement de l'entorn.

Formentera:  per conèixer el patrimoni cultural i natural de Formentera.

Orient (Bunyola): dins l'entorn natural de muntanya a la Serra de Tramuntana.

-  Sant Vicent de Sa Cala (Eivissa): per conèixer el patrimoni natural i cultural d'Eivissa.

-  Son Ferriol (Palma): amb activitats relacionades amb l'agricultura i la ramaderia.

Al llarg del curs 2016/17 es reobrirà el CentMat. El Centre d’Aprenentatge Científico-Matemàtic.  Aquest servei pretén oferir una gamma de recursos el més àmplia possible per a l’ensenyament de les matemàtiques i de la ciència en general. Les activitats del CentMat es varen suspendre el curs 2013/14. Pròximament s’informarà sobre l’oferta d’aquest centre.

A partir del dia 19 de setembre es publicaran les llistes d’estades assignades a la pàgina web del camp que s’hagi sol·licitat.

Els centres docents han de confirmar, del 19 al 26 de setembre, ambdós dies inclosos, l’acceptació de l’estada assignada.