Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

Projecte JASMINE: INTERREG-MED

Projecte JASMINE: INTERREG-MED

Darrera actualització: Wed Aug 31 09:56:22 CEST 2016

Projecte JASMINE “Joint Actions for the development of Sustainable Mediterranean Islands Network in Europe” del programa europeu INTERREG-MED

La direcció general d’Energia i Canvi Climàtic treballa perquè les accions a dur a terme dins les seves competències puguin gaudir d’un finançament addicional. En aquest sentit ha presentat un projecte a la convocatòria del programa europeu INTERREG-MED com a soci de projecte: "accions conjuntes per a l'augment d'energia renovable local a través d'una Xarxa d'Illes del Mediterrani sostenible a Europa" amb l'acrònim "JASMINE".

Objectius del projecte

La idea del projecte és desenvolupar i establir una xarxa d'illes mediterrànies d'institucions, agències d'energia i autoritats d’illa amb l'objectiu de desenvolupar i implementar plans d'acció d'energia sostenible. El projecte pretén reunir les autoritats insulars europees de 7 països MED per tal d'assolir els següents objectius:

 • Autoritats de l'illa (comunitats, municipis o les regions) per signar o bé el Pacte de les Illes o Pacte de Batles i Batlesses i demostrar el seu compromís polític per dur a terme els plans, accions i inversions per aconseguir un objectiu general de més del 20% de reducció de CO2 el 2020 i més reduccions per al 2030 al seu territori.
 • Promoure que les autoritats de les illes desenvolupin plans d'acció d'energia sostenible (iSEAPs).
 • Millorar el desenvolupament sosenible a les Illes a través d'activitats de capacitació.
 • Llançament de campanyes d'informació i difusió a les illes per tal de difondre i aprofitar els resultats i els èxits del projecte.
 • Intercanvi d'experiències entre els socis al iSEAPs.
 • L'ús de metodologies i eines desenvolupades en iSEAPs.
 • Establir estructures per al lliurament eficient del iSEAPs.
 • Identificar i preparar de 9 projectes pilot d'energia finançables.
 • Identificar i donar suport a l'execució de 18 projectes d'energia sostenible a les illes finançables. Millora de l'execució de projectes pels socis del projecte amb l'elaboració de plans de negocis i estudis de viabilitat dels projectes identificats.
 • Aconseguir 9 Pacte d’Organismes d’Energia de les Illes (POISA) per al suport a l'execució i seguiment del pacte actual i futur de les illes o al pacte entre ciutats signants en els seus territoris.
 • Elaboració de la Xarxa de Illes de la Mediterrània pla estratègic i de negocis "JASMINE"
 • Creació de la Xarxa d'Illes del Mediterrani "JASMINE" i la signatura del Memoràndum de Cooperació pels socis del projecte.

Socis

El líder del projecte és l’Agència de Xipre.

Altres països que s’han sumat al projecte són Grècia, Itàlia, Malta, Croàcia i França.

A la direcció general d’Energia i Canvi Climàtic es suma el suport del Consell de Formentera, del Consell de Menorca i de l’Ajuntament de Palma.

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears