torna

Detall de la notícia

Imatge 2675406

Foehn Effect, el nou espectacle coproduït per Res de Res i En Blanc i Christina Gavel, viatja al Festival Fringe d'Edimburg

Foehn Effect, la versió anglesa d'Efecte Foehn, el nou espectacle de la companyia mallorquina En Blanc, coproduït per Christina Gavel i Res de Res i En Blanc, es podrà veure un total de 16 funcions, a partir d'aquest diumenge 14 i durant les dues darreres setmanes d'agost, al prestigiós Festival Fringe d'Edimburg.

Amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics, l'obra es representarà a l'espai 145 de C-Venues, tots els dies a les 19h., en el que és un dels majors aparadors de les arts escèniques del món, on es donen cita els programadors internacionals més importants.

La peça, escrita, interpretada per l'actriu Christina Gavel i codirigida juntament amb Biel Jordà, és un viatge pel patiment psicològic a través del relat d'un assalt sexual. Depressió, ràbia, pèrdua del sentit d'humanitat i de justcia... són sentiments que són compartts i experimentats a través del dolorós relat de l'actriu.

L'ànima de la peça, concebuda per a un número limitat d'espectadors, és la reconnexió del contacte humà amb el teatre. És el "despullar-se completament davant el públic", en paraules de l'actriu, deixant que el dolor vessi a través d'una experiència veritablement propera des del punt de vista de l'espectador. Dolor, sofriment, mort... Són temes universals que s'han refectit al llarg de la literatura i el teatre, des de la tragèdia grega fins a Shakespeare i a autors més contemporanis com Sara Kane o Angelida Liddell.

La productora Res de Res i En Blanc, establerta a Sineu des del 2000, ja va participar al Festival Fringe el 2012, i hi va guanyar el Total Theatre Award amb l'espectacle (remor) de Res de Res & Artigues (l'actor Joan Miquel Artigues). A més a més, ha participat a festivals de prestgi d'arreu i ha actuat a 14 països diferents d'Amèrica, Àfrica i Europa.

Christina Gavel, nascuda a Valladolid i resident a Palma, està graduada en Turisme i Arts Dramàtques (ESADIB). També està formada en teatre musical a la Blue School Mallorca, en arts escèniques al Teatre Sans, i des de fa anys participa a cursos d'improvisació i monòlegs. Alguns dels seus treballs comprenen L'enemic i La incompresa (dirigida per Joan Fullana), Rent: La Vie Moderne, E.M.E Musicales i diversos curtmentratges, com ara el musical Il faut qu'on parle o Whodunit?.

DETALLS FOEHN EFFECT A L'EDINBURGH FRINGE FESTIVAL 

Dates: 14-29 agost (16 funcions)
Lloc: C-Venues 145, India Buildings, Victoria Street
Hora: 19.00 
Durada: 45 min
Direcció: Christina Gavel
Codireccció: Christina Gavel i Biel Jordà
Producció i tècnica: Joana M. Peralta
Fotografia: Massay
Vídeo: La Naranja Biónica