torna

Detall de la notícia

Imatge 2634549

Finalitzen a Menorca les jornades formatives de presentació de la Guia per a la elaboració del projecte lingüístic de centre i de L'Acadèmia Oberta

La seu de la UIB a Alaior (Menorca) va acollir el 7 de juny la darrera de les jornades formatives de presentació de la Guia per a la elaboració del projecte lingüístic de centre i de L’Acadèmia Oberta. Hi foren presents la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda; la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, i el delegat territorial d’Educació a Menorca, Joan Marquès. Després de la inauguració, Tomàs Oliver, del Servei de Projectes Lingüístics, i Jaume Mascaró, del Departament d’Inspecció Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitat, presentaren la Guia per a la elaboració del projecte lingüístic de centre. A continuació, Margalida Barceló i Maria Josep Carrasco impartiren un taller sobre actituds sociolingüístiques. Al capvespre, Nicolau Dols, fou l’encarregat de presentar el projecte de L’Acadèmia Oberta i de la Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Finalment, Joan Francesc López Casasnovas impartí la conferència de cloenda sota el títol de “Demanar de noves. Per un país de tots, escola en català”.

Eivissa

Cal recordar que aquesta jornada tancava el cicle de presentacions que s’oferiren dia 30 de maig a Mallorca –vegeu enllaç– i dia 31de maig a Eivissa. Pel que fa a Eivissa, les jornades foren inaugurades per Maria F. Alorda i Isidor Marí, membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Després de la inauguració, Vicent Torres, del Departament d’Inspecció Educativa, i Isabel Simón i Tomàs Oliver, del Servei de Projectes Lingüístics, explicaren i presentaren la Guia per a la elaboració del projecte lingüístic de centre. A continuació, Margalida Barceló i Maria Josep Carrasco impartiren un taller sobre actituds sociolingüístiques. Per altra part, ja al capvespre, Isidor Marí va presentar el projecte de L’Acadèmia Oberta i la Gramàtica de la llengua catalana de l’IEC al professorat de primària i de secundària. La jornada es va cloure amb la conferència que amb el títol de “La llengua catalana. De l’aula al carrer” va impartir Bernat Joan i Marí.

A les tres jornades hi han participat al voltant de 150 docents de diversos centres educatius de les Balears.

Documentació de les jornades

Amb la finalitat de facilitar als assistents i a altra gent interessada en la matèria la informació que es va tractar durant el transcurs de les jornades formatives de presentació de la Guia per a la elaboració del projecte lingüístic de centre i de L’Acadèmia Oberta, adjuntam un seguit de documents en format pdf relacionats amb els continguts tractats a les esmentades jornades. En cas que hi volguéssiu fer alguna aportació o suggeriment, us podeu adreçar a tmolivercolom@dgfpfp.caib.es o isimonserra@dgfpfp.caib.es.