torna

Detall de la notícia

Imatge 2618431

11 cicles més de Formació Professional, dos d'ells de nova implantació, marquen l'oferta formativa del pròxim curs 2016/17

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March acompanyat de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda i del cap de  departament de Formació Professional, Lluc Mas ha presentat avui l’oferta formativa de Formació Professional per el pròxim curs 2016/17.

En total, el nou curs comptarà amb una oferta de 393 cicles formatius: 93 de FP Bàsica, 189 de grau mitjà i 111  de grau superior.

L’oferta formativa d’FP Bàsica consta d’13 especialitats i s’imparteix a 64 centres, 46 de Mallorca, 7 de Menorca, 10 d’Eivissa i 1 de Formentera.

Pel que fa als cicles formatius de Grau Mitjà, enguany consta de 30 especialitats i 44 de Grau Superior. Per altra banda, l’oferta d’FP Dual per al curs 2016-17 consta de set famílies professionals: Hoteleria i turisme, Administració i gestió, Electricitat i electrònica, Informàtica i comunicacions i Transport i manteniment de vehicles, Administració i gestió, Agrària i Comerç i Màrqueting.

A l’actualitat el número de matriculats de 1r i 2n de tots els cicles d’FP  és de 13.980 alumnes. Dels que 11.384 són a Mallorca, 1.225 a Menorca, 1.347 a Eivissa i 24 a Formentera.

Enguany l’oferta formativa d’FP s’ha incrementat amb 11 cicles, dels quals 2 són de nova implantació a les Illes Balears: el cicle de Grau Mitjà d’Emergències i Protecció Civil i el cicle d’FP Bàsica en Manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo.

Uns estudis amb alta demanda i que s’ofereixen per primera vegada

Entre els nous cicles cal destacar la creació del cicle de Grau Mitjà d’Emergències i Protecció Civil que s’impartirà a l’IES Francesc de Borja Moll a Palma a partir del pròxim curs. Aquest cicle està coordinat amb la Direcció General d’Emergències i els cossos de bombers de l’illa de Mallorca i cobrirà les tasques pròpies del servei en els àmbits urbà, forestal i en infraestructures aeroportuàries. L’oferta de places serà d’una vintena.     

   

A més, enguany, també es crea el cicle de Formació Professional Bàsica de Manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo que  s’ofereix a l’IES Baltasar Porcel d’Andratx a Mallorca. Aquesta titulació és nova a nivell estatal i s’ha creat a petició de les comunitats de Catalunya i Illes Balears.

 

Oferta nova de cicles formatius per al curs 2016/17

CICLE FORMATIU

FAMÍLIA PROFESSIONAL

CENTRE EDUCATIU

FPB Manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo

Maritimopesquera

IES Baltasar Porcel (Andratx)

CFGM Atenció a les persones en situació de dependència

Serveis a la comunitat

IES Ramon Llull (Palma)

CFGM Emergències i protecció civil

Seguretat i medi ambient

IES Francesc de Borja Moll (Palma)

CFGM Jardineria i floristeria

Agrària

CIFP Can Marines (Santa Eulària del Riu)

CFGM Cuina i gastronomia

Hoteleria i turisme

IES Sa Serra (Sant Antoni de Portmany)

CFGM Serveis en restauració

Hoteleria i turisme

IES Porto Cristo (Manacor)

CFGS Higiene bucodental

Sanitat

IES Marratxí

CFGS Higiene bucodental

Sanitat

IES Mossèn Alcover (Manacor)

CFGS Educació infantil

Serveis a la comunitat

IES Santa Margalida

CFGS Màrqueting i publicitat

Comerç i màrqueting

IES Manacor

CFGS Laboratori de diagnòstic clínic i biomèdic

Sanitat

IES Cap de Llevant (Maó)

CFGS Administració de sistemes informàtics en xarxa

Informàtica i comunicacions

IES Emili Darder (Palma)

FPB: formació professional bàsica

CFGM: cicle formatiu de grau mitjà

CFGS: cicle formatiu de grau superior

 

Nous cicles per a totes les illes

Una de les línies d’actuació de la Conselleria en l’àmbit de la Formació Professional és la seva adaptació a les necessitats i novetats del món laboral. Això fa que l’oferta formativa es modifiqui per donar pas a nous cicles.

A Menorca s’oferirà el Grau Superior de Laboratori de diagnòstic clínic i biomèdic a l’IES Cap de Llevant de Maó. Aquesta formació s’ha fet per primera vegada el curs actual (2015/2016) a Mallorca gràcies al convni amb  la  Direcció General d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut i en col·laboració amb l’Hospital de Son Espases. Degut als bons resultats i la demanda existent enguany s’implantarà a Menorca en col·laboració amb l’Hospital Mateu Orfila.

L’IES Marc Ferrer de Formentera augmenta també l’oferta perquè impartirà els dos cicles de Grau Mitjà en Restauració i  Cuina i Gastronomia de manera simultània. Fins ara aquest centre  oferia  aquesta formació de manera alternada.

El CIFP de Can Marines d’Eivissa ampliarà la seva oferta amb el cicle de Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria. Aquest centre es va crear l’any passat i cada any incrementa la seva oferta.

A Mallorca s’incorpora el cicle de Grau Superior d’Higiene Bucodental, per primera vegada aquesta formació s’ofereix a a centres públics, concretament a l'IES Marratxí i a l'IES Mossen Alcover de Manacor. A més, s’incorpora el cicle de Grau Mitjà d’Atenció a les persones en situació de dependència, per la gran demanda que experimenta aquest sector a l’IES Ramon Llull i el Grau Superior d’Administració de sistemes informàtics en xarxa a l’IES Emili Darder de Palma. També convé destacar que enguany s’ofererix la possibilitat d’obtenir dues titulacions superiors en tres anys: d’una banda, a l‘IES Pau Casesnoves d’Inca, els cicles de Grau Superior de Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma i el d’Informàtica i comunicacions; i, per altra banda, l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca,  oferirà els cicles de Màrqueting i  Publicitat i el de Gestió de vendes i Espai comercial de doble titulació. Aquest darrer cicle s’oferirà en la modalitat d’FP Dual per primera vegada, com el cicle de Grau Mitjà de producció agropecuària a l’IES Sureda i Blanes de Palma. 

Les sol·licituds d’inscripció per cursar els cicles de FP es podran fer a partir del 6 de juny. Aquesta data enguany  també inclou el procés d’admissió per als  estudis de FP Dual.