torna

Detall de la notícia

Imatge 2618232

L'Institut Balear de la Joventut convoca per primera vegada el Programa de Beques Carnet Jove

L'Institut Balear de la Joventut, depenent de la Direcció General d’Esports i Joventut de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, convoca per primera vegada, en els trenta anys d'existència del Carnet Jove a les Illes Balears, el primer Programa de Beques Carnet Jove per a l'any 2016. La intenció és donar visibilitat a les dificultats dels joves de Balears en la inserció laboral i la professionalització, així com afavorir-ne els processos d’emancipació, promoure’n la formació i l’experiència en diferents àmbits professionals, i potenciar sectors de difícil accés al mercat de feina pels joves illencs.

El Programa de Beques Carnet Jove s'implanta a les Illes Balears per primera vegada enguany i neix com a programa pilot amb vocació de continuïtat. En aquesta primera edició es convoquen 4 beques dedicades a publicitat, ràdio, acció social i cuina, dotades amb 5.000,00 € cadascuna (incloses les retencions corresponents); per la qual cosa, la dotació total del programa és de 20.000,00 €. Aquestes beques s’atorgaran segons el procés que s’estableixi a cada una de les convocatòries de pràctiques durant 880 hores, amb l'objectiu d'afavorir la professionalització, les quals es realitzaran en un període màxim d’un any i en una empresa de reconegut prestigi en l’àmbit professional de cada beca. Tenen accés a la convocatòria de beques els joves d'entre 18 i 30 anys i s'hi poden inscriure fins al 30 de juny.

Aquest nou programa de beques suposa una passa endavant, segons han explicat aquest migdia el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el director de l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), Joan Ferrà, en la presentació que s'ha fet en el restaurant Taronja Negre Mar, al Club de Mar, a Palma, acompanyats de representants de les quatre empreses que col·laboren en aquest programa d'ajuts: el cuiner Tomeu Caldentey, propietari i gerent dels restaurants Taronja Negre, Taronja Negre Mar i Es Molí d'en Bou; Josep Roquer, director regional de Balears de la Cadena Ser; Sebastià Gibert, director de programes del GREC (Grup d'Educadors de Carrer i Treball amb Menors); i Héctor Romero, director de comunicació de C3PO, USA LA FUERZA, SL. A la presentació també hi han assistit representants de les entitats que col·laboren en aquest programa, com són les entitats financeres Caixabank i BMN, i l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears.

Els àmbits d’actuació d’aquesta primera convocatòria i les empreses de referència que es proposen són els següents:

  • Beca Carnet Jove de Cuina. Amb la col·laboració de Tomeu Caldentey, cuiner i propietari dels restaurants Taronja Negre, Taronja Negre Mar i Molí de son Bou.
  • Beca Carnet Jove d’Acció Social. Amb la col·laboració del GREC (Grup d’Educadors de Carrer i Treball amb Menors).
  • Beca Carnet Jove de Publicitat. Amb la col·laboració de C3PO, USA LA FUERZA SL.
  • Beca Carnet Jove de Ràdio. Amb la col·laboració de Cadena SER (Sociedad Española de Radiodifusión SL).

Les empreses col·laboradores són de reconegut prestigi referents a les Illes Balears en el seu àmbit professional i es proposen pel seu posicionament, i també destaquen per la seva voluntat d’implicació en la professionalització dels joves.

La convocatòria d'aquestes 4 beques suposa donar un valor de participació social i ciutadana al Carnet Jove, el qual contribueix a millorar la qualitat de vida dels joves de les Illes Balears a través de l'oferta i promoció d’avantatges i descomptes en diferents àmbits, amb el suport del Consell d'Europa.

L'objectiu de la Direcció General d'Esports i Joventut, a través d'IBJOVE i del Carnet Jove, és promoure les noves polítiques de joventut que incentiven la participació social, el foment de la cultura, la mobilitat i l’emancipació dels joves en condicions assequibles i dignes.