torna

Detall de la notícia

Imatge 2596954

Trentè aniversari de la Llei de normalització lingüística

El 29 d’abril de 1986 el Parlament de les Illes Balears va aprovar la Llei 3/1986, de normalització lingüística a les Illes Balears. La Direcció General de Política Lingüística ha organitzat un seguit d’actes per commemorar l’aniversari.

Conferència a Formentera (18 de maig)

El 18 de maig tindrà lloc a Formentera a les 20 hores la conferència Les lleis lingüístiques com a instruments de transformació social a càrrec de Gabriel Bibiloni, sociolingüista i professor de la UIB. La podreu seguir en directe a través de la xarxa Periscope i del twitter @fuxamarta.

Jornada a Eivissa (1 de juny)

Aquest dimecres es fa a Eivissa una jornada sobre la Llei de normalització lingüística, en la qual participen Noèlia Marín (Col·legi d’Advocats de les Illes Balears), Joan Melià (exdirector general de Política Lingüística), Montserrat Montés (Institut d’Estudis Eivissencs) i Isidor Marí. La podeu seguir en directe en aquest enllaç.

Estrena del documental a Menorca (15 de juny)

Aquest dimecres s’estrena a Menorca el documental En català, amb normalitat. L’acte comptarà amb les intervencions de la consellera de Transparència, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, Ruth Mateu; del conseller de Cultura i Educació del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria; de la directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Marta Fuxà, i de Joan Francesc López Casasnovas, diputat durant la legislatura 1983-1987 i ponent de la Llei.

Projecció del documental «En català, amb normalitat» a Palma

Aquest dijous a les 20 h es projecta a Can Alcover, a Palma, el documental «En català, amb normalitat», realitzat per la Direcció General de Política Lingüística amb motiu dels trenta anys de la Llei de normalització lingüística. A més de la projecció del documental, de 30 minuts de durada, hi participaran la directora general, Marta Fuxà; la coordinadora de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Noemí Garcies, i el senyor Joan Francesc López Casasnovas, diputat durant la legislatura 1983-1987 i ponent de la Llei.

Projecció del documental «En català, amb normalitat» a Inca (25 d'octubre)

El dimarts 25 d'octubre a les 19 h es projectarà a la sala de conferències del Claustre de Sant Domingo, a Inca, el documental «En català, amb normalitat», realitzat per la Direcció General de Política Lingüística amb motiu dels trenta anys de la Llei de normalització lingüística. A més de la projecció del documental, de 30 minuts de durada, hi participaran la directora general, Marta Fuxà; el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Inca, Antoni Rodríguez, i el senyor Cristòfol Soler, expresident de les Illes Balears i conseller durant la legislatura 1983-1987.