torna

Detall de la notícia

Imatge 2594932

L'Institut d'Estudis Baleàrics promou la il·lustració balear a la Fira del Llibre de Bolonya

Com en anys anteriors, l'IEB hi té presència amb un estand propi que acull cinc il·lustradors professionals, tres alumnes de l'Escola de Disseny de les Illes Balears i tres editorials balears, a més dels tècnics de l'entitat, que hi mantenen reunions amb editors de tot el món i els organitzadors de fires com les de Frankfurt, Bogotà i Guadalajara (Mèxic).

Així mateix, l'IEB s'ha reunit amb representants de les institucions catalanes de promoció de la cultura, ICEC i Institut Ramon Llull, amb qui ha iniciat negociacions per tal d'articular presència conjunta a diverses fires literàries.
La selecció de projectes que es poden veure a la Fira s'ha fet a través d'una convocatòria pública en què es feia una crida a il·lustradors professionals a presentar projectes d’il·lustració de recent creació, amb l’objectiu de mostrar-los aquesta setmana a la ciutat italiana. Els autors que s'hi han acollit són Mar Oliver, Cruz Ugarte, Aina Bestard, Fran Bravo i Hal Jiménez.

A més, tres estudiants han tengut l'oportunitat de defensar els seus projectes per primera vegada en l'àmbit professional en aquest espai privilegiat, gràcies a l'acord de l'IEB amb l'Escola de Disseny de les Illes Balears, tal com ja s'ha fet al Festival d'Angoulême el passat mes de gener i a altres edicions de la Fira de Bolonya,
L’objectiu de l’IEB és donar suport i promoure la visibilitat del sector de la il·lustració infantil i juvenil de les Illes Balears dins l’àmbit internacional i potenciar el coneixement que tenen els estudiants del món laboral de la il·lustració dins l’àmbit internacional i promocionar els creadors que s’inicien a la professió.

Des del 1964, la Fira del Llibre Infantil de Bolonya és la fira internacional més important per als professionals dedicats a la publicació de projectes orientats a nins. Entre els professionals que es reuneixen cada any hi ha editors, agents literaris, autors, il·lustradors, editors, traductors, bibliotecaris i llibreters. Les noves tecnologies no es deixen de banda a l’hora de la transmissió de la informació i en els darrers anys també hi intervenen desenvolupadors d’aplicacions digitals i de projectes educatius per a nins i joves. Enguany la Fira té com a convidat d'honor Alemanya.
La fira de Bolonya esdevé un punt d’intercanvi internacional i un centre per al debat cultural que aplega a professionals d’arreu del món. L’IEB ha contactat amb professionals del sector espanyols i de diversos països del món entre els quals es troben Polònia, Portugal, Espanya, Bèlgica, Alemanya, la Xina, el Canadà, Grècia, França, el Regne Unit, Alemanya, Itàlia, Corea o els EUA.

Gràcies a la col·laboració de l'IEB amb els editors i els il·lustradors ja s'han publicat a l'estranger diversos projectes d'autors de les Illes Balears, entre els quals destaca l'obra Què s'amaga al bosc, d'Aina Bestard, que ja es pot trobar en onze idiomes, entre els quals l'alemany, el francès, l'anglès, el polonès, el rus o el xinès.
Dels resultats d'aquests dos primers dies de fira, cal destacar l'interès dels editors asiàtics i de parla anglesa.