torna

Detall de la notícia

Imatge 2541897

Educació ha elaborat un protocol de disfòria de gènere i un altre de bullying als centres educatius

La Conselleria d’Educació i Universitat, a través de la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa, ha elaborat dos protocols d’actuació per a centres educatius de les Illes Balears sobre la disfòria de gènere (transexualitat) i d’assetjament escolar (bullying) que començaran a aplicar-se el primer trimestre de 2016.

Des de l’inici de legislatura l’equip d’experts de l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar (Convivèxit) ha estat treballant activament en l’elaboració de dos protocols d’actuació en matèria de transexualitat i assetjament escolar. Es tracta d’aspectes que sovint van relacionats, com s’ha pogut comprovar en el cas de la mort del menor català transexual que ha estat notícia en els darrers dies.

En el cas del protocol de disfòria s’ha comptat amb la participació de Ben Amics, l’Oficina de Defensa del Menor, el departament de Salut Mental de la Conselleria de Salut i els departaments d’Inspecció Educativa i de Suport Educatiu de la Conselleria d’Educació i Universitat. En el cas del protocol de bullying, han col·laborat la Universitat de les Illes Balears, l’Oficina de Defensa del Menor, els policies tutors, i els departaments d’Inspecció Educativa i de Suport Educatiu de la Conselleria d’Educació i Universitat.

Al llarg del mes de gener de 2016 es procedirà a l’aprovació de la redacció definitiva dels dos protocols amb les aportacions de les entitats implicades per a que es puguin aplicar en el primer trimestre de l’any a tots els centres educatius de les Illes Balears.

En els dos protocols s’inclouen mesures que abasten tota la comunitat educativa, des de les famílies, alumnes i professors dels centres, a l’administració, amb l’objectiu de conscienciar tota la societat, des de l’escola, de la necessitat de tolerància zero cap a la discriminació per raons de gènere i cap a la violència de qualsevol tipus.

Des de la Conselleria d’Educació i Universitat es defensa una escola de qualitat, inclusiva, equitativa i lliure de discriminació.