torna

Detall de la notícia

L'Institut Balear de la Dona passa a ser un organisme adscrit a la Conselleria de Presidència

És una reivindicació històrica del col·lectiu de dones i un dels acords del pacte de governabilitat

Des de l’1 de gener, l’Institut Balear de la Dona (IBD) passa a ser adscrit a la Conselleria de Presidència. D’una banda, aquest canvi suposa el compliment dels acords de governabilitat, que ja preveien que l’IBD passàs a dependre de la Conselleria de Presidència pel caràcter transversal de les polítiques d’igualtat. Un dels objectius d’aquest organisme i del Govern és que la igualtat i les polítiques de gènere siguin transversals en tota l’Administració autonòmica i les apliquin totes les conselleries, i el fet que l’IBD s’adscrigui a la Conselleria de Presidència en facilitarà el compliment. És funció de l’Institut Balear de la Dona coordinar les polítiques d’igualtat i garantir-ne la transversalitat.

D’altra banda, aquest fet també respon a una reivindicació històrica de les entitats que lluiten per la igualtat, que reclamaven canvis en l’estructura orgànica de l’Administració autonòmica amb relació als organismes competents en aquesta matèria.

L’Institut Balear de la Dona, encapçalat per la directora, Rosa Cursach, tanca l’etapa com a organisme adscrit a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació amb un increment pressupostari de 100.000 euros respecte de l’any 2015. Juntament amb la Conselleria, ha revisat i elaborat la Llei d’igualtat entre dones i homes de les Illes Balears, aprovada en el Consell de Govern i pendent d’entrar en tramitació parlamentària, i ha posat en marxa la campanya de sensibilització i acció “Aturem les violències masclistes”, que cada dimarts anima la ciutadania a mostrar el seu rebuig a aquests tipus de violències. Els principals reptes de l’IBDona són a partir d’ara el desenvolupament de la Llei d’Igualtat, la creació d’un Observatori de la Igualtat i la recuperació del Consell de Participació de les Dones.