torna

Detall de la notícia

Imatge 2527037

El Consell de Govern amplia el crèdit al programa Visibles, d'ocupació i formació per a aturats de llarga durada majors de 45 anys

 El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria a ampliar el crèdit per a la convocatòria de subvencions a corporacions locals, destinades a finançar projectes d’ocupabilitat a treballadors desocupats de llarga durada, majors de 45 anys, dins el programa Visibles, que compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

L’increment aprovat és de 646.500 euros, que, sumats als 5,5 milions d’euros ja aprovats, fan que la convocatòria per a aquest programa, que combina formació i contractació, superi els 6,1 milions d’euros. L’execució del programa Visibles es gestiona a través del Servei d’Ocupació de les Illes Balears i s’adreça a persones aturades de llarga durada (de més de 12 mesos), preferentment majors de 45 anys i amb càrregues familiars, perquè siguin contractades per ajuntaments i consells insulars, per executar obres i serveis, alhora que reben formació en competències bàsiques.

L’objectiu és incentivar els treballadors a aconseguir un pla formatiu que, en acabar, els habilitarà per accedir a certificats de professionalitat de nivell 2. Amb l’ampliació de crèdit, està previst que gairebé 580 persones puguin beneficiar-se d’aquest programa. La convocatòria encara no ha resolt les sol·licituds de subvenció presentades. L’ampliació de crèdit es duu a terme perquè les sol·licituds presentades a la convocatòria esmentada superen amb escreix els crèdits disponibles i, actualment, el SOIB disposa d’un crèdit finalista que ara incorpora a aquest programa.

El programa Visibles va ser presentat el mes d’octubre per la presidenta del Govern dins el pla de mesures urgents de més oportunitats per l’ocupació, que a més inclou un altra convocatòria per a joves desocupats (de 16 a 29 anys), dins el programa Garantia Juvenil, amb un import de més de 5,2 milions d’euros. Aquests dos programes, impulsats per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, es varen acordar amb el consens unànime dels agents econòmics i socials de les Illes Balears.