torna

Detall de la notícia

Imatge 2860971

Ensenyaments subvencionats per l'FSE i el Ministeri d'Educació

Què és l'FSE?

El Fons Social Europeu (FSE) és el principal instrument amb el qual Europa dóna suport a la creació d’ocupació, ajuda les persones a aconseguir millors llocs de treball i garanteix oportunitats laborals més justes per a tots els ciutadans de la UE. Per això, l'FSE inverteix en capital humà europeu: treballadors, joves i totes aquelles persones que cerquen feina. El finançament de l'FSE, que ascendeix a 10.000 milions d’euros l’any, millora les perspectives laborals de milions d’europeus, especialment d’aquells que tenen dificultats per trobar feina.

Cada any, l'FSE ajuda milions d’europeus a adquirir nous coneixements, a trobar millors feines i, en definitiva, a millorar les seves vides. Conegui l'FSE: el que fa, el tipus d’ajuda que ofereix i a qui beneficia (visualitza aquest vídeo de la Comissió Europea):

http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I071595

Quins objectius pretén assolir?

-          En l’article 9 del Reglament (UE) núm. 1303/2013 trobam, entre els objectius: “Invertir en educació, formació i formació professional per a l’adquisició de capacitats i un aprenentatge permanent”

-          Amb relació a la Formació Professional Bàsica el principal objectiu que es vol aconseguir és “reduir el nombre d’alumnes que abandonen de manera primerenca el sistema educatiu”

En què consisteix el finançament?

El “Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació de l'FSE 2014-2020” consisteix en un conveni de col·laboració entre el Ministeri d’Educació Cultura i Esport i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, pel qual s’articula el finançament per part del Ministeri i el cofinançament, per part del Fons Social Europeu, de la implantació de la Formació Professional Bàsica, introduïda per la Llei Orgànica 8/2013, de 9 de novembre, per a la millora de la qualitat educativa.

El lema d’aquest Programa és: “La Unió Europea inverteix en el teu futur”.