torna

Detall de la notícia

Imatge 2483109

El director general d'Esports i Joventut presenta l'esborrany del CJIB a les associacions juvenils d'Eivissa

Eivissa, 14 d'octubre de 2015

El director d’Esports i Joventut del govern balear, Carles Gonyalons, s’ha reunit avui capvespre, al Consell d’Eivissa, amb diferents associacions juvenils de l’illa per a donar a conèixer el primer esborrany del Consell de la Joventut de les Illes Balears.
 
Les associacions presents a la trobada han estat: Escola de Temps Lliure i Animació S’ESPURNA, Juniors Movimiento Diocesano, S’Estaló, Taller de Flauta Dolça Albarca, Associació d’Altes Capacitats i Talents d’Eivissa i Formentera (ACTEF), Associació Cruz Roja Juventud, Associació Es Molí d'Eivissa i l’Associació de OTAKU Ibiza.

En el decurs de la reunió s'han resolt els dubtes a les associacions en relació amb el nou òrgan i se'ls ha explicat el procediment per presentar al·legacions a la normativa de creació. En aquest sentit, s'ha recordat que el període per fer esmenes a l'esborrany acaba dia 11 de novembre.

La trobada amb les associacions juvenils d’Eivissa forma part del procés participatiu que ha impulsat la Conselleria perquè els agents implicats aportin suggeriments a la recuperació del Consell de la Joventut. Aquest procés és va iniciar dia 16 de setembre, amb la Conferència sectorial govern-consells insulars en matèria de joventut. Demà serà el torn del consell insular de Formentera, on es reunirà amb la consellera de Benestar Social i Recursos Humans, Vanessa Parellada, i diferents associacions juvenils.

Carles Gonyalons ha recordat que la recuperació del Consell de la Joventut com a màxim òrgan de canalització de la participació dels joves en el desenvolupament polític, econòmic, social i cultural de les Illes Balears és un dels compromisos principals d'aquest Govern per tornar a donar veu al col·lectiu en el procés d'elaboració de polítiques i actuacions públiques. Fruit d'aquesta voluntat, la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura, a instàncies del Consell de Govern, va iniciar el passat dia 31 d'agost el procediment conduent a elaborar el decret que permetrà crear el nou Consell de la Joventut i establir-ne les normes bàsiques d'organització i funcionament.

En aquest sentit, el director general d'Esports i Joventut ha animat les associacions a fer suggeriments a l'esborrany. "Volem que us impliqueu en aquest procés participatiu perquè el Consell de Joventut sou vosaltres i volem que us sentiu còmodes en la seva nova estructura. Només d'aquesta manera podrà ser un projecte més estable en el temps, perquè el sentirem com a propi", ha afegit.


Durant la visita a Eivissa, el director general d’Esports i Joventut també s’ha reunit, al Consell d'Eivissa, amb els tècnics del consell i el director insular, Fernando Gómez, per tractar temes del Programa de Tecnificació.
 
També ha visitat el Campament Cala des Jondal, les instal·lacions juvenils C19 i la Casa de Colònies de Can Tomeu, el Pavelló esportiu d'Es Pratet i a l’equip Ushuaia Volei al Pavelló esportiu Es Viver.