torna

Detall de la notícia

Imatge 2429007

El Govern calcula que 250 joves agricultors podran acollir-se a les subvencions per a la creació d'empreses

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca presenta la línia d’ajuda a Joves Agricultors (2014-2020), que es podrà començar a sol·licitar la primera quinzena de setembre.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha anunciat avui la línia d’ajuda Joves Agricultors, que consisteix en subvencions per a la creació d’empreses, i que està dotada amb 11.400.000 euros per al període 2014-2020. A la primera convocatòria, que tindrà lloc la primera quinzena de setembre, s’hi destinarà un import màxim de 6.338.828 euros amb l’objectiu de fomentar l’ocupació i evitar l’abandonament de les explotacions. Coincidint amb el Dia Internacional de la Joventut, el conseller Vidal ha subratllat que “el camp ha d’estar en mans dels joves, que són el futur, i se’ls ha d’ajudar” per fer front a les inversions i despeses necessàries per a la instal·lació. Es calcula que amb aquestes subvencions s’incorporaran al sector 250 pagesos nous fins el 2020. El conseller Vidal ha recordat que l’agricultura genera ocupació i feina, com ho demostra l’empresa Agromart Balear de Porreres, una experiència d’èxit de quatre joves que varen cobrar l’ajuda en el seu moment i que ara tenen una gran companyia que controla des de la producció a la distribució, a la qual s’ha desplaçat acompanyat del director general d’Esports i Joventut. Carles Gonyalons ha destacat que cal fer feina en equip en el marc de les polítiques de joventut, de manera coordinada i conjunta.

A l’acte, també hi han assistit el director general d’Agricultura i Ramaderia, Mateu Ginard, i el director de l’Institut Balear de la Joventut, Joan Ferrà.