torna

Detall de la notícia

Imatge 2350051

SFM presenta una nova aplicació per a telèfons intel·ligents que permet conèixer l'estat de la circulació dels trens i el metro en temps real

El director general de Transports, Juan Salvador, i el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), José Ramón Orta, han presentat una nova aplicació per a dispositius mòbils intel•ligents i una nova funcionalitat a la web www.trensfm.com, que ha actualitzat el seu disseny i també s’ha adaptat per a telèfons mòbils, que permet a l’usuari conèixer en temps real l’estat de la circulació dels trens i el metro.

D’una banda es pot consultar sobre el mapa la ubicació en temps real dels trens que estan circulant i la seva informació associada: línia (es diferencien mitjançant els colors), posició en el moment de la consulta, propera parada i hora d’arribada prevista (al pas amb el ratolí o prement la pantalla). En cas que hi hagi alguna incidència, l’usuari pot veure quina afectació té sobre el servei en temps real.

D’altra banda, es pot consultar informació relacionada amb cada estació (mitjançant clic de ratolí sobre l’estació o pressionant la pantalla), com ara la previsió actualitzada de les hores de pas de tots els trens que tenen parada en aquesta estació. A més, les estacions amb la icona d’Informació ofereixen dades sobre els punts d’interès i l’oferta turística de la zona d’influència de cada municipi o estació. A aquesta informació turística s’accedeix mitjançant la plataforma de realitat augmentada que, mitjançant rutes a cadascun dels municipis, permet gaudir del patrimoni històric i cultural de l’entorn de les línies d’Inca, sa Pobla i Manacor. Aquesta plataforma ha estat desenvolupada per la Fundació Ferrocaib, com a Projecte Tractor del ParcBit.

Finalment, la nova aplicació d’SFM permet consultar còmodament els horaris del servei, seleccionant la línia i el tipus de dia, així com també les tarifes vigents. L’aplicació està disponible en català, castellà, anglès i alemany i inicialment està adaptada per a dispositius Android i posteriorment serà accessible per a altres sistemes operatius. Aquest projecte s’ha desenvolupat mitjançant recursos propis, que han desenvolupat les eines de captació i generació de la informació, i externs, amb un cost de 21.220 euros.