torna

Detall de la notícia

Imatge 2036957

Les instal·lacions portuàries de PortsIB han rebut 2.133 creueristes al llarg dels set primers mesos d'enguany


Durant els set primers mesos d’enguany, han arribat a les instal·lacions portuàries de PortsIB -organisme que pertany a la Conselleria de Turisme i Esports- 2.133 creueristes, que ho han fet en 12 creuers.


El port més freqüentat fins ara ha estat el de Sóller, amb 1.137 passatgers i 8 vaixells. Mentrestant, al Port de Ciutadella hi han atracat 2 creuers, els dies 9 de juny i juliol, portant un passatge total de 880 creueristes. Pel que fa a la Colònia de Sant Jordi, l’11 de juliol, arribà un vaixell d’aquest tipus amb 110 persones. Finalment, ha estat a Cala Rajada, on pel maig desembarcaren 6 passatgers.


Quant a les dades que comptam de 2013 són de l’any complet, quan arribaren 3.191 creueristes. Aleshores fou Ciutadella la localitat més visitada, per 2.163 persones. Seguida de Sóller per 883 i Sant Antoni de Portmany , 193.
El passat 21 d’abril, s’encetà la temporada de creuers a les instal•lacions de PortsIB amb l’ancoratge del MYS Wind Star al Port de Sóller. A Ciutadella, començà la temporada el 9 de juny amb el Seabourn Sojourn.


Així mateix, les vegades que atraca o fondeja un mateix creuer dóna una altra perspectiva d’aquest turisme. A Sóller el MYS Wind Star i l’Star Flyer hi han fondejat 4 vegades, respectivament. El Seabourn Sojourn s’ha desplaçat 2 pics a Ciutadella. Mentre que L’Star Flyer i el Sir Robert Baden Powell visitaren la Colònia de Sant Jordi i el Port de Cala Rajada en una ocasió, respectivament.