torna

Detall de la notícia

Imatge 1542015

Exposició 'TONI CRAGG escultures' a la Llonja de Palma, del 13 de juliol al 31 de desembre de 2013.

La consellera Joana Maria Camps ha afirmat que en aquesta nova etapa "s’aposta per una sola exposició anual, però caracteritzada per la seva excel·lència". També ha afegit que l’objectiu és triple "garantir l’impacte mediàtic i turístic de les Illes Balears, reforçar el calendari cultural amb una gran proposta que sigui ambiciosa, i preservar el caràcter especial, d’excepcional interès, que ha de tenir l’edifici de la Llonja".

D'altra banda, Tony Cragg ha explicat que allò que cerca expressar de les seves obres "no és l'aspecte exterior, sinó l'interior, perquè són així els objectes. Sempre intent connectar amb el lloc d'exposició i, en aquesta ocasió, crec que he fet una bona selecció de peces que combreguen amb la Llonja". L'artista ha destacat que la línia de treball de les obres exposades es basa en com incideix la llum en les formes a l’hora de manipular-les.

La mostra romandrà oberta fins al mes de novembre i integra nou escultures de diferents mesures i materials, com la fusta, el ferro, el bronze, la pedra, el vidre o l’escaiola, datades entre 1996 i 2011. Una de les escultures, ‘Points of view’ (2010), de 5,75 metres d’alçada, ja està instal·lada a l’exterior de la Llonja des de fa uns dies.

L’horari de visites serà de 18 h a 24 h durant els mesos de juliol, agost i setembre, i de 10 h a 14 h i de 17 h a 20 h entre octubre i novembre.

Considerat com un dels escultors més rellevants de l’escena internacional, Tony Cragg (Liverpool, 1949) és membre de la Royal Academy of Arts de Londres, des de 1994, i de l’Acadèmia Europea de les Arts i les Ciències. Viu i treballa a Wuppertal (Alemanya) i és el director de l’Acadèmia de Belles Arts de Düsseldorf, de la qual n’és professor des de 1978.

L’any 1987 guanya el Praemium Imperiale d’escultura i al 1988 obté el prestigiós premi Turner. El 2002 rep el premi Piepenbrock, la distinció més important per a un escultor en vida. També ha rebut l’Order of Merit of the Federal Republic of Germany 1st Class, l’Artist’s Medal of Honor of the Hermitage of Russia, la Honorary Fellow of University of the Arts London i l’Alto Riconoscimento delle Presidenza del Senato della Repubblica Italiana, entre d’altres innumerables reconeixements.