torna

Detall de la notícia

Imatge 1272713

El president Bauzá destaca la "qualitat humana i l'actitud de lluita" dels esportistes illencs presents a les Olimpiades i Paralimpiades de Londres

 El president de les Illes Balears, José Ramón Bauzá; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom; el conseller de Turisme i Esports, Carlos Delgado; el conseller d'Agricultura, Biel Company; i el batle de Palma, Mateo Isern, han participat a l’homenatge ofert conjuntament pel Govern, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma als esportistes olímpics i paralímpics de les Illes Balears que han participat a les Olimpíades de Londres.

 

El president de les Illes Balears, la presidenta del Consell de Mallorca i el batle de Palma han lliurat un diploma a cadascun dels tècnics, entrenadors i esportistes, a la vegada que s'han projectat imatges dels esportistes. Després, els parlaments han estat a càrrec de la presidenta del Consell de Mallorca, de l’esportista paralímpic Alejandro Sánchez i de la guanyadora d’una medalla de plata a Londres 2012, Brigitte Yagüe.

 

El president del Govern ha tancat l'acte amb un parlament, al qual ha destacat dels esportistes la seva qualitat humana i esportiva, així com l'actitud lluitadora: "Ens heu donat una llicó de superació, d'esforç i de solidaritat". Bauzá també ha afegit que "per al Govern, l'esport és l'eina ideal que representa la igualtat entre totes les persones amb total independència de la seva condició. I això és en el que estam treballant. Volem que les estructures esportives i federatives s'unifiquin i integrin a tots els esportistes, amb independència que tenguin o no algun tipus de discapacitat, perquè només així aconseguirem fer de l'esport un exemple d'igualtat d'oportunitats per a tots".

 

Així mateix, l’homenatge ha tengut dos moments musicals. La cantant Sílvia Fluixà, acompanyada pel pianista Valentín Moldovan, interpretaren “With a little help of my friends’’ dels Beatles i “La noia d’Ipanema’’