Logo del Gobierno de las Islas Baleares

Detalle actualidad informativa


Búsqueda Avanzada

Actualidad informativa

Día y hora de emisión: 2017-07-14, 16:31:00
Tipo de comunicado: Nota Informativa
Emisor: Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

El Govern reclama al Ministeri la baixada del preu de referència dels vols interilles per evitar eventuals pujades  

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha plantejat avui, en una reunió que ha tingut lloc a Direcció General d’Aviació Civil del Ministeri de Foment, la necessitat que es revisin a la baixa els actuals preus de referència en els trajectes aeris interilles i també en la ruta de la Obligació de Servei Públic (OSP) Maó-Madrid.

Tot i que l’increment del descompte de resident del 75% en els interilles ha baixat els preus en els vols interilles, aquesta petició de reducció dels preus de referència vol garantir que no es puguin produir en algun moment increments sobre la base d’uns preus de referència de 90 euros per als interilles.

L’objectiu és tenir un preus de referència molt més baixos de manera que no hi hagi lloc a la possibilitat d’ encariment dels bitllets.

El conseller ha insistit que,  tot i que la mesura d’increment del descompte fins al 75% en els vols interilles és molt positiva, la tarifa plana –evidentment a preus ara molt més baixos dels 30 euros plantejats inicialment- segueix essent una fórumula beneficiosa i, per això, ha instat el Ministeri a continuar amb els tràmits davant la Unió Europea per fer-la possible.

En aquest sentit, el conseller ha recordat que la tarifa plana és universal i potencia, per tant, el dinamisme i la mobilitat dels turistes entre les illes, amb els beneficis econòmics i de desestacionalització que suposa.

Durant la reunió, el conseller també ha plantejat la necessitat d’incorporar canvis en les condicions de la OSP Maó-Madrid, entre elles la baixada del preu de referència.
 
Pons també ha traslladat a la Direcció General d’Aviació Civil la seva preocupació pel canvi de normativa a l’espai Schengen que ha provocat saturació i llargues coes en els controls de passaports en els embarcament a l’aeroport de Palma, especialment entre el passatgers britànics. El conseller ha demanat que es coordinin entre el Ministeri de Foment (Aena) i el Ministeri d’Interior  mesures per tal d’evitar les llarguíssimes esperes que s’estan generant, tot aportant els recursos humans i tècnics suficients per donar solució a la problemàtica situació creada.
 
La consellera insular de Transports i Mobilitat d’Eivissa, Pepa Marí; el conseller insular de Mobilitat de Menorca, Miquel Preto; han acompanyat el conseller Marc Pons i el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis en la reunió mantiguda amb el director general d’Aviació Civil del Ministeri de Foment, Raúl Medina.
 
 
 

Imagenes adjuntas

  • El conseller Marc Pons, acompanyat dels consellers insulars, durant la reunió amb el director general d'Aviació Civil, Raúl Medina.

    El conseller Marc Pons, acompanyat dels consellers insulars, durant la reunió amb el director general d'Aviació Civil, Raúl Medina.
  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears