Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-09-14, 13:27:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Conselleria de Presidència

Els jardins públics del Palau de Marivent s’obren novament a les visites a partir d’aquest proper dissabte  

Els jardins públics del Palau de Marivent s’obriran novament a les visites a partir proper dissabte dia 16 de setembre. L’horari d’accés es mantindrà entre les 9 i les 20 hores fins al dia 30 de setembre, mentre que a partir de l’1 d’octubre, i fins al 30 d’abril, s’establirà un horari d’hivern entre les 9 i les 16.30 hores.

L’accés als jardins públics de Marivent ha estat tancat entre els dies 15 de juliol i 15 de setembre, tal i com acordaren en el seu moment la Casa Reial i el Govern de les Illes Balears. Durant els primers dos mesos i mig d’obertura ininterrompuda dels jardins, entre el 2 de maig i el 14 de juliol d’enguany, l’entrada d’aquest espai va registrar un total de 36.380 visites.

L’obertura dels jardins de Marivent respon a l’Acord de Governabilitat per a les Illes Balears subscrit entre les formacions polítiques PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Podem Balears. A partir d’aquest acord el Govern, a través de la Conselleria de Presidència, ha treballat juntament amb la Casa Reial una proposta que permeti l’accés als jardins de Marivent i l’ús del complex com a residència de la Família Reial.
 
Els jardins ocupen una superfície total de 9.155 metres quadrats i destaquen pel seu valor botànic, cultural, històric i simbòlic. L’espai constitueix un exemple de jardí mediterrani amb un total de quaranta espècies vegetals diferents, la majoria autòctones.
 
Conjunt escultòric de Joan Miró
En aquest espai també es troba  l’exposició permanent d’un conjunt de dotze escultures en bronze de l’artista Joan Miró. La família Miró va tenir la iniciativa de cedir aquestes obres al Govern de les Illes Balears perquè atorgassin un valor afegit al projecte d’obertura dels jardins públics de Marivent. D’aquesta manera, també es posa de manifest el lligam de l'obra de Joan Miró amb el barri de Cala Major, a Palma, que el mateix artista va escollir per viure-hi i treballar-hi, i també la gran tradició cultural i artística que envolta el Palau de Marivent.

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears