Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-09-14, 12:31:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Direcció General de Turisme

El Govern explica les mesures de sostenibilitat turística a l'Assemblea General de l'OMT a la Xina

La directora general de Turisme, Pilar Carbonell, exposa com les Illes Balears han fixat un sostre de places turístiques i estan aplicant amb èxit l’Impost del Turisme Sostenible

La Directora general de Turisme, Pilar Carbonell, ha participat a l'Assemblea General de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), esdeveniment bianual que se celebra a Chengdu (Xina) dels dies 11 al 16 de setembre i que definirà les accions de l'Organització per al període 2018-2019. "Una oportunitat única per aconseguir que el sector s'uneixi a l'objectiu comú de convertir el turisme en un veritable motor del desenvolupament sostenible", ha declarat Taleb Rifai, secretari general de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).

L'any 2017 va ser declarat per les Nacions Unides com a Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament. Les Illes Balears han estat l’única regió copatrocinadora de l’Any Internacional.

Pilar Carbonell, que ha fet una intervenció davant l'Assemblea General, ha destacat l'aposta de futur del Govern de les Illes Balears per la sostenibilitat econòmica, social, cultural i mediambiental que requereix planificar una estratègia d’actuació, apostant per un creixement de la qualitat i no de la quantitat, i que possibilitarà una diversificació de l’economia i que el turisme sigui una activitat compatible amb la protecció del nostre territori. "No hi ha futur sense certs límits", ha afirmat la directora general en el seu parlament a Chengdu.

Carbonell ha exposat les mesures aplicades pel Govern com són l'establiment d'un sostre real de places turístiques que implicarà a mig i llarg termini, un decreixement de places turístiques. La directora ha explicat també l'aplicació amb èxit de l'Impost de Turisme Sostenible, que "s'està invertint en la preservació del medi ambient, la protecció del patrimoni històric i cultural i en impulsar la innovació com a motor per diversificar l’economia".

 

Imatges adjuntes

  • Pilar Carbonell durant la seva intervenció davant l'Assemblea General de l'OMT a Xina.

    Pilar Carbonell durant la seva intervenció davant l'Assemblea General de l'OMT a Xina.
  • Més de 1000 delegats s'han reunit per parlar de la contribució del turisme als Objectius del Desenvolupament Sostenible.

    Més de 1000 delegats s'han reunit per parlar de la contribució del turisme als Objectius del Desenvolupament Sostenible.
  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears