Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-09-14, 11:45:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA)

Recollides 16,6 tones de residus del litoral de les Illes Balears  

\ El mes d’agost es va recollir una tona més de residus que el mes de juliol essent els plàstics el material predominant
\ A Mallorca i Menorca es va recollir la mateixa quantitat de residus que el juliol, mentre que a Eivissa i Formentera se’n va recollir més


Les barques de neteja del litoral van recollir 16.656 quilograms de residus el mes d’agost. Això vol dir que diàriament es va retirar una mitjana de 537,29 kg de fems de les costes de l’arxipèlag, predominantment plàstics (43,1 %), seguits de fustes (25,7 %) i vegetació (19,8 %), entre d’altres tipus, també d’orgànics.
 
Per illes, es van recollir 8,8 tones de residus de la mar a Mallorca, 3,6 tones a Eivissa, 3,4 tones a Menorca i 725,4 kg a Formentera. A més, es van atendre nou avisos, sis de l’112 i Salvament Marítim i tres d’institucions o particulars. A Mallorca i Menorca es va recollir pràcticament la mateixa quantitat de residus que el mes de juliol però la quantitat recollida va augmentar una tona a Eivissa i devers 200 kg a Formentera.
 
Aquest servei, de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua), únic a la Mediterrània, s’ha millorat enguany incorporant a les 26 barques de tipus virot una de semilitoral per a cada illa, que hi romandran durant tot l’any per poder intervenir en vessaments a la mar i actuar en moments concrets de brutor o a zones de difícil accés terrestre.
 
En total, Mallorca disposa de catorze barques, Menorca i Eivissa en tenen set cadascuna i Formentera dues. D’aquestes, una fa feina amb gas GLP i càrrega de bateria de serveis amb energia solar.
 
 

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears