Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-09-13, 16:11:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Conselleria de Cultura, Participació i Esports

La consellera Fanny Tur assisteix a l’entrega del Premi Nacional de Música a Antoni Parera Fons  

\ Antoni Parera Fons ha estat guardonat per la seva trajectòria com a compositor musical

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha assistit aquest dimecres a la Catedral de Conca a l’entrega dels Premis Nacionals de Cultura que atorga el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports. Un dels guardonats ha estat el mallorquí, Antoni Parera Fons, que ha rebut el Premi Nacional de Música en la Modalitat de Composició.

Íñigo Méndez de Vigo, ministre d’Educació, Cultura i Esports ha estat l’encarregat de donar el premi al compositor mallorquí. En el seu discurs, el ministre ha destacat els més de 250 títols registrats d’Antoni Parera i la seva llarga trajectòria, en la qual ha compost sobre textos d’autors com Jaime Gil de Biedma, Manuel Vázquez Montalbán o Pedro Salinas, per a grans intèrprets de la categoria de Montserrat Caballé, Josep Carreras o María Dolores Pradera. Méndez de Vigo també ha remarcat la passió del compositor manacorí que viu per i per a la música amb la il·lusió del primer dia, com posa de testimoni la seva recent aportació a l’òpera contemporània amb l’estrena de María Moliner i els cicles de cançons interpretats per les més rellevants veus internacionals.

La consellera Fanny Tur ha assistit com a convidada del compositor, ja que per part del Ministeri de Cultura no s’ha convidat cap càrrec dels governs autonòmic dels quals procedien els premiats. Tur ha volgut acompanyar el compositor en aquest moment de reconeixement a la seva trajectòria, expressant així el suport del Govern de les Illes Balears.
 

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears