Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-09-13, 13:19:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Inici de curs per als educadors socials que s’incorporen a deu instituts de les illes

Aquest curs es recupera la figura dels tècnics d’intervenció sociocomunitària en l’àmbit educatiu
 
La reincorporació dels educadors socials als instituts de les Illes Balears és una de les novetats d’aquest curs 2017-2018. A partir d’avui s’incorporen deu tècnics d’intervenció socioeducativa (TISOC) a deu centres d’educació secundària, un fet que suposa el retorn d’aquesta figura a l’àmbit educatiu després que se suprimís la passada legislatura.
 
La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, han saludat avui dematí els professionals, que ja han finalitzat la formació específica i s’incorporen a l’IES Antoni Maura, l’IES Juníper Serra, l’IES Aurora Picornell, l’IES Josep Sureda i Blanes, l’IES Pau Casesnoves i l’IES Manacor, a Mallorca; a l’IES Pascual Calbó i l’IES Josep Maria Quadrado, a Menorca, i a l’IES Algarb i l’IES Sa Serra, a Eivissa.
 
Aquests professionals s’incorporaran al centre com els altres professors i actuaran amb tota la comunitat educativa per convertir-se en un element de referència per als alumnes, especialment per als qui presenten risc d’exclusió, amb els quals treballaran per millorar el seu rendiment acadèmic i les seves habilitats socials.
 
El retorn dels educadors socials als centres d’educació secundària permetrà que aquests professionals esdevinguin un enllaç entre la comunitat educativa i l’entorn comunitari dels alumnes per prevenir i resoldre conflictes entre alumnes, famílies i escola; abordar l’absentisme escolar i el fracàs escolar; detectar dificultats en l’aprenentatge derivades de causes socials i millorar la convivència als instituts.
 

Imatges adjuntes

  • Martí March i Fina Santiago, el director general d'Innovació Educativa, Jaume Ribas i la secretària general de la Conselleria de Serveis Socials, Isabel Nora, amb les educadores socials

    Martí March i Fina Santiago, el director general d'Innovació Educativa, Jaume Ribas i la secretària general de la Conselleria de Serveis Socials, Isabel Nora, amb les educadores socials
  • Els consellers saluden les educadores socials

    Els consellers saluden les educadores socials
  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears