Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-08-21, 15:53:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat

Detectada la vespa carnissera asiàtica a Valldemossa i Orient  

\ Es confirma una lleugera expansió de l’àrea on s’han detectat vespes asiàtiques
\ S’han localitzat deu nius, la major part dels quals ja han estat retirats o destruïts


La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca confirma que tant els agents de medi ambient com el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB) han constatat durant els darrers dies una lleugera expansió de l’àrea on s’han detectat vespes asiàtiques.
 
Aquesta espècie invasora ha arribat fins a Valldemossa, per l’oest, i la vall d’Orient, per l’est, cosa que representa que se n’ha estès l’àrea de presència, fins ara acotada entre Sóller i Deià, gairebé quatre quilòmetres per banda.
 
Des de setembre de 2016 fins a avui s’han localitzat deu nius, la major part dels quals ja han estat retirats i destruïts; la resta es preveu que es retirin i destrueixin aquesta setmana, per a la qual cosa es manté una fructífera col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears. D’altra banda, els resultats d’enguany es consideren clau per a la possible erradicació de l’espècie a Mallorca.
 
La Conselleria recorda la necessitat de rebre al més aviat possible els avisos de la presència d’aquesta espècie, que pot ser reportada a especies@dgcapea.caib.es.
 
A més, també es pot disposar de l’aplicació de mòbil Vespapp, que els usuaris d’Android poden descarregar de manera gratuïta des de Google Play. Per a qualsevol altre dispositiu mòbil, es poden notificar les deteccions a http://vespapp.uib.es.
 
Els tècnics de la Conselleria remarquen la importància que els apicultors els avisin immediatament si observen exemplars d’aquesta espècie. De fet, el cas de Valldemossa s’ha conegut gràcies a la comunicació d’un criador d’abelles que va detectar la vespa invasora i la va capturar a la porta de la casera.
 

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears