Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-08-09, 13:07:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat

Publicat, per primera vegada, el registre d’observacions de peixos rars de les Illes Balears  

\ És un petit recull de dades concretes de disset espècies, alguna de les quals no havia estat observada mai en aigües de les Illes Balears 
\ S’ha habilitat l’adreça dapera@caib.es perquè els ciutadans puguin comunicar-hi les observacions de peixos rars


La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca publica per primera vegada un registre d’observacions de peixos rars de les Illes Balears, corresponent a l’any 2016.
 
La publicació recull dades concretes de disset espècies, alguna de les quals no havia estat mai observada a les aigües de l’arxipèlag, com és el cas del peix globus, Diodon hystrix. Altres exemplars han esdevingut rars, com diversos elasmobranquis i cavallets de mar, i també animals de talla excepcional, com els tres exemplars de llampuga que varen ser capturats a Santanyí el mes d’octubre de l’any passat, que pesaren 64 kg en total.
 
És important que aquest tipus de dades no es perdin. Per aquest motiu, el Servei de Protecció d’Espècies i el Servei de Recursos Marins han assumit la publicació anual d’aquest recull i han habilitat l’adreça dapera@caib.es perquè els ciutadans hi puguin comunicar les observacions de peixos rars.
 
La publicació serà distribuïda a totes les entitats i associacions relacionades amb la mar, com clubs nàutics, confraries de pescadors i clubs de busseig, entre d’altres. A més, està disponible en la web de la Conselleria (especies.caib.es) i es pot sol·licitar a l’adreça electrònica esmentada.
 

Imatges adjuntes

  • Imatge d'un Cardenal (Zu Cristatus). Fotografia de Rubén Casas

    Imatge d'un Cardenal (Zu Cristatus). Fotografia de Rubén Casas

Documents adjunts

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears