Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-08-03, 09:36:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA)

La dessaladora de Santa Eulària, en disposició de servir aigua

\ Després de rebre el vist i plau de sanitat la dessaladora ja està en disposició d’entrar en funcionament quan els ajuntaments ho sol·licitin
\ Abaqua preveu abastir els nuclis de Puig d’en Valls, Santa Gertrudis, Santa Eulària i la urbanització de Roca Llisa
 
La dessaladora de Santa Eulària des Riu ja està en disposició de servir aigua als ajuntaments que ho sol·licitin una vegada rebut el vist i plau de sanitat, darrera passa per posar en funcionament la instal·lació.
 
El Consell d’Administració de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) ha aprovat el Conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu per al subministrament d’aigua dessalada als nuclis urbans de Puig d’en Valls, Santa Gertrudis, Santa Eulària i la urbanització de Roca Llisa.
 
Aquest Conveni, de sis mesos, serà vigent mentre la dessaladora de Santa Eulària funcioni amb un contracte de manteniment i no d’explotació, motiu pel qual també s’empraran les instal·lacions de Sant Antoni de Portmany i Vila. L’aigua se subministrarà, segons la capacitat de producció de les dessaladores d’Abaqua, de la manera següent: a Puig d’en Valls se servirà un volum d’aigua de 100 m3/dia procedent de la dessaladora de Vila o de Sant Antoni, des d’on també se subministraran 60 m3/dia a Santa Gertrudis.
 
En canvi, el nucli urbà de Santa Eulària des Riu i la urbanització de Roca Llisa rebran 2.000 m3/dia de la dessaladora de la localitat, que està preparada per servir la quantitat esmentada.
 
D’altra banda es preveu que la interconnexió de les dessaladores de l’illa d’Eivissa pugui estar també a disposició dels ajuntaments a partir de dia 10 d’aquest mes.

En aquests moments es compleix amb les necessitats dels municipis pel que fa a l’abastiment d’aigua però la posada en marxa de la dessaladora de Santa Eulària comporta una garantia en cas d’avaria d’alguna de les altres plantes de l’illa.

 

Imatges adjuntes

  • Imatge de la desaladora de Santa Eulària

    Imatge de la desaladora de Santa Eulària
  • Vista aèria de la dessaladora

    Vista aèria de la dessaladora
  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears