Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-07-20, 14:48:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

La depuradora de Cala Tarida ja funciona a ple rendiment

\ Té una capacitat de depuració de 3.518 metres cúbics d’aigua al dia i està dimensionada per a 17.590 habitants
\ Després de set mesos funcionant amb generador la depuradora ja està connectada a la xarxa elèctrica de subministrament


L’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Cala Tarida, situada al municipi eivissenc de Sant Josep de sa Talaia, ja funciona a ple rendiment i està connectada a la xarxa elèctrica des del 4 de juliol. El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, el batle de la localitat, Josep Marí Ribas, i la vicepresidenta del Consell Insular d'Eivissa, Viviana de Sans, han visitat avui la instal·lació, que té una capacitat de depuració de 3.518 metres cúbics d’aigua al dia i pot donar servei a una població de 17.590 habitants.
 
L’EDAR s’ha pogut posar en marxa quinze anys després que se signàs un Conveni entre l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) per dotar de tractament d’aigües residuals la zona de cala Tarida. Les obres, que s’adjudicaren l’abril de 2007 a la unió temporal d’empreses (UTE) Excavacions s’Horta, SA, i Sociedad Anónima de Obras y Servicios Copasa, o UTE Cala Tarida, per un import de 3.407.778,32 € (més l’IVA), van començar el juliol de 2007, amb un termini d’execució inicial de dotze mesos, però es van aturar el 2008.
 
Després de modificacions i pròrrogues diverses del contracte les obres de la depuradora i de l’emissari es van reprendre l’agost de 2015 i van acabar un any més tard, tot i que la manca de connexió elèctrica va obligar a posar la depuradora en marxa amb generadors. Finalment, el 4 de juliol d’enguany es va efectuar la connexió definitiva a la xarxa elèctrica de subministrament.
 
Des de la posada en funcionament de la depuradora, el 21 de novembre passat, fins al 28 de febrer d’enguany ha arribat a l’EDAR un cabal total d’uns 14.400 m3, dada que representa un cabal diari mitjà d’uns 160 m3, el 4,5 % de la capacitat de les instal·lacions. El mes d’abril el cabal va registrar un augment significatiu, fins a 6.600 m3, quantitat que representa una mitjana de 220 m3/dia i un increment de 60 m3/dia (37,5 %) respecte dels mesos anteriors.
 
El cost final de les obres ha estat de 3.458.036,67 € (més l'IVA).
 

Imatges adjuntes

  • Imatge de la visita

    Imatge de la visita

Talls de veu adjunts

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears