Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-07-19, 14:07:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

La dessaladora de Formentera amplia la capacitat de producció a 7.000 m3    

\ Acaben les obres de remodelació i ampliació de la instal·lació dessaladora d’aigua de mar de Formentera
\ S’han substituït dues línies de 1.000 m3 per dues de 2.500 m3 i una línea de reserva de 2.000 m3, amb un cost de dos milions d’euros


El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i el president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, han visitat avui la planta on s’han executat les obres de remodelació i ampliació de la instal·lació dessaladora d’aigua de mar (IDAM) de Formentera, que ha passat de produir 4.000 m3 d’aigua diaris a 7.000 m3.
 
Les obres, que ha impulsat l’Agència Balear de la l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) amb un cost d’1.748.340,94 euros (més l’IVA), han consistit en la construcció de dues línies noves amb capacitat per produir 2.000 i 2.500 m3 diaris, respectivament. Aquestes instal·lacions substitueixen les antigues, que produïen 1.000 m3 diaris d’aigua dessalada cadascuna. La línia de producció de 2.000 m3, en canvi, s’ha mantingut en situació de reserva. D’aquesta manera la dessaladora té una capacitat total de producció de 7.000 m3 diaris, tot i que la capacitat simultània de producció màxima és de 5.000 m3 /dia.
 
D'aquesta manera, ha assegurat el conseller, "milloram en capacitat i seguretat de generació d'aigua dessalada, que és clau, per a l'illa de Formentera".
 
A banda d’això, s’han instal·lat recuperadors d’energia isobàrics independents per a cada línia, la qual cosa disminueix de manera considerable el consum d’energia elèctrica respecte del sistema anterior.
 
S.A. Depuración y Tratamiento (SADYT), ara Valoriza Agua, ha estat l’empresa encarregada de redactar el projecte i executar les obres, que han durat poc més d’un any i van acabar a finals del mes de juny, tot i que durant tres mesos més encara es faran els darrers acabats. La companyia s’encarrega també de l’explotació i el manteniment de la planta des de 2013.
 

Imatges adjuntes

  • El gerent d'Abaqua, Antoni Garcias; el conseller Vicenç Vidal; el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, la conselllera insular de Medi Ambient de Formentera, Daisee Aguilera i el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir

    El gerent d'Abaqua, Antoni Garcias; el conseller Vicenç Vidal; el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, la conselllera insular de Medi Ambient de Formentera, Daisee Aguilera i el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir

Talls de veu adjunts

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears