Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-07-11, 14:28:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Presidenta

SOIB Joves Qualificats duplica enguany el seu pressupost i arriba a 800 desocupats menors de 30 anys amb alt nivell formatiu

Amb 13,8 milions d’euros, el programa ofereix una primera oportunitat laboral a joves amb una carrera universitària o grau superior d’FP

La presidenta del Govern de les Illes, Francina Armengol, el vicepresident, Biel Barceló, i el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, acompanyats pel rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, han presentat avui el programa SOIB Joves Qualificats, que permetrà la contractació pública de 800 desocupats menors de 30 anys, amb nivells formatius de carrera universitària o de grau superior de formació professional.
 
La iniciativa, cofinançada pels Fons Socials Europeus i el programa de Garantia Juvenil,  suposa una inversió de 13,8 milions d’euros i millora la convocatòria de 2016, que comptà amb una pressupost de més de 6 milions d’euros i beneficià gairebé 300 joves de les illes.
 
Armengol ha destacat la importància d’aquest programa pel que fa a la necessitat de “retenir talent, contribuir a la millora del model econòmic de les Illes, que necessita gent formada i apostar per la innovació”.
 
“Els joves, els majors de 30 anys i els majors de 45 aturats de llarga durada constitueixen la nostra prioritat dins les polítiques de foment de l’ocupació –ha recordat la presidenta- en què les persones amb una formació universitària o de grau superior d’FP mereixen també una atenció particular, donades les dificultats que pateixen a l’hora de trobar una primera feina, en la qual sovint s’exigeix experiència professional”.
 
“L’atur juvenil és un dels principals problemes que tenim com a país –ha explicat Barceló- perquè a les Balears arriba a prop del 40%. No ens ho podem permetre com a societat i per això des del Govern tenim clar que hem d’utilitzar tots els instruments que tenim a l’abast per fer front a aquesta situació, impulsant iniciatives que milloren la competitivitat i contribueixen a la diversificació econòmica i apostant per les persones que, gràcies a la formació que han rebut, atresoren un capital humà molt valuós, que només necessita una oportunitat per demostrar-lo. Oportunitat que se’ls brinda amb iniciatives com aquesta que presentam avui”.
 
L’objectiu del programa del SOIB Jove Qualificats és que els menors de 30 anys amb un alt nivell de qualificació puguin tenir una primera experiència professional de qualitat. D’aquesta manera, segons ha explicat Negueruela, poden “ocupar un lloc de treball relacionat amb els seus estudis mentre perceben un salari digne i milloren les oportunitats d’ocupació futures”.
 
Les contractacions, que començaran entre setembre i desembre d’enguany, tindran una durada de 7 a 15 mesos (ampliable) i es faran a través d’ajuntaments i consells insulars de totes les illes. Com a novetat, aquest any la convocatòria s’amplia a ens instrumentals de la CAIB i la UIB, entre d’altres. Durant aquest temps, els beneficiaris del programa comptaran amb un contracte laboral en pràctiques, a jornada completa.
 
El perfil per poder beneficiar-se d’aquest programa és ser jove menor de 30 anys, desocupat, amb uns nivells d’estudis universitaris o un grau superior de formació professional, que no hagi tingut cap experiència professional en el seu àmbit dels estudis i que estigui inscrit en el SOIB Jove com a demandant d’ocupació i en el sistema de Garantia Juvenil.
 
La iniciativa, que s’emmarca en el Pla d’Ocupació de Qualitat de les Illes Balears, té una distribució que cobreix tot el territori. Així, a Mallorca hi haurà 552 beneficiaris, 120 a Menorca, 120 a Eivissa i 8 a Formentera.
 
El conseller de Treball, Comerç i Indústria ha explicat que el curs passat es titularen a les Illes al voltant de 3.000 joves, per tant “el programa presenta enguany un nivell molt alt de cobertura, amb oportunitats laborals per a 1 de cada 3 d’aquests joves”.
 
Negueruela ha animat a tots els joves a “inscriure’s al SOIB, on es podran beneficiar d’aquesta mesura i també seguir millorant la seva formació o trobar una feina a través del servei d’intermediació de SOIB Empreses”.

Imatges adjuntes

  • La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha presentat en roda de premsa la nova convocatòria de Joves Qualificats.

    La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha presentat en roda de premsa la nova convocatòria de Joves Qualificats.
  • També hi han assistit el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló; el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela; el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, i la gerent de la UIB, Antònia Fullana.

    També hi han assistit el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló; el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela; el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, i la gerent de la UIB, Antònia Fullana.
  • Altre moment de la presentació.

    Altre moment de la presentació.
  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears