Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-07-04, 12:02:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Institut Balear de Conservació de la Natura (IBANAT)

L’Institut Balear de la Natura afegeix cinc vehicles més a la seva flota 

\ Els vehicles aniran destinats a parcs naturals i finques públiques i a les tasques de sanitat forestal i extinció d’incendis
\ El cost total dels cinc vehicles és de 141.370,00 €

L’empresa pública Institut Balear de la Natura, de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, disposa de cinc vehicles més per a l’equipament de logística i funcionament. Es tracta de camionetes descobertes tot terreny de cinc places més càrrega, amb una capacitat màxima de 3.000 kilograms, que compleixen la normativa Euro-6, la normativa més avançada sobre contaminació.

El conseller Vidal, acompanyat del gerent de l’IBANAT i l’adjunta a Gerència, Joan Ramon Villalonga i Aina Bernad, i representants de la casa ISUZU han presentat la nova flota que passarà a engrandir l’equipament terrestre a la base de Son Tous. Amb aquesta adquisició, doncs, a la campanya d’extinció d’incendis de 2017 es destinen 350 persones, 10 mitjans aeris (5 avions i 5 helicòpters), 42 mitjans terrestres,  24 punts de vigilància en torres de guaita i 6 càmeres en temps real.

A l’acte, Vicenç Vidal ha explicat que la compra d’aquests vehicles respon a una política de renovació ja que, “ens vam trobar una flota envellida, quan renovam un vehicle no és que tinguem tan sols un vehicle nou si no que estam donant millors eines de treball al nostre personal”. I a més ha afegit que, “guanyem en seguretat pel personal ja que es separen els espais de transport de material i el de l’equip humà”.
 
El contracte s'ha adjudicat a l'empresa SCAITT, SA, per un import total de 141.370,00 €, amb l’IVA inclòs i la distribució dels vehicles és la següent; un anirà al Parc Natural de s’Albufera, un altre al Parc Natural de Llevant, un altre a la finca pública de Planícia, un altre a la brigada de Sanitat Forestal i per últim un altre a la brigada d’Incendis Forestals.
 
Des de l’1 de gener fins a avui s’han produït 50 sinistres, que han cremat 58 hectàrees, la major part a Mallorca, però d’aquests incendis, 42 han resultat conats (menors a una ha) i 8 (superiors a una ha) a destacar el de l’illa de Formentera de 14 ha i el d’Eivissa a Ses Feixes de 7 ha.

Enguany els esforços s’han centrat en la seguretat. Per això s’han cobert totes les places de l’Ibanat; s’ha millorat l’equipament de protecció individual (EPI) per a la intervenció en incendis forestals, desenvolupat especialment per a les brigades de l’Ibanat, i s’ha renovat un seguit de vehicles, també dels agents de medi ambient, després que l’any passat ja s’ampliassin i millorassin els mitjans d’extinció aeris.
 
Durant l’acte, el conseller Vidal ha volgut recordar que “som una comunitat autònoma on hem de conviure amb el risc d’incendi forestal, a causa de la topografia, la vegetació i el clima que tenim”. A més, Vidal ha destacat que “enguany posam l’accent en la seguretat. Pels nostres treballadors, que són els que es posen davant l’incendi i que es troben en el terreny cada dia defensant-nos, hem millorat tots els equipaments que els donen més seguretat”.
 
L’èmfasi en la seguretat, però, no es limita als combatents contra el foc, sinó que s’amplia als ciutadans i als visitants, amb la demanda de col·laboració per evitar situacions de risc i amb la presa de mesures d’autoprotecció per potenciar i prendre consciència del perill del foc. Així ho ha assenyalat Vidal, que ha recordat que el lema de la campanya és “La teva seguretat depèn de tu”. El lema recorda la preocupació dels ciutadans per la seguretat, que, com ha dit el conseller, “han de col·laborar amb els equips en el cas que hagin de participar en una extinció d’incendi, col·laborar en els avisos i adoptar mesures d’autoprotecció en els habitatges”.
 
 

Imatges adjuntes

  • Imatge dels presents a l'acte de presentació de la nova flota de cotxes per IBANAT

    Imatge dels presents a l'acte de presentació de la nova flota de cotxes per IBANAT
  • Imatge de la flota de cotxes amb el conseller Vidal i el gerent d'IBANAT, Joan Ramon Villalonga i l'adjunta Aina Bernad

    Imatge de la flota de cotxes amb el conseller Vidal i el gerent d'IBANAT, Joan Ramon Villalonga i l'adjunta Aina Bernad

Talls de veu adjunts

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears