Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-06-29, 14:39:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Escola Balear d'Administració Pública (EBAP)

L’Escola Balear d’Administració Pública assigna les destinacions de 42 nous policies locals a Balears.

Els nous policies locals han escollit la localitat a on prestaran servei, després que els municipis haguessin fet arribar a la Direcció general d’Emergències i Interior les seves demandes d’increment d’agents.

15 localitats de Balears incrementaran llurs plantilles de Policia Local després del procés d’adjudicació de places que ha organitzat avui l’EBAP. Per primer cop s’ha procedit a fer un acte únic i presencial, en el qual els integrants del borsí d’interins per ocupar places de Policia Local a Balears, han pogut escollir la destinació preferida, per ordre de qualificació dels nous agents en el recent Curs Bàsic de Policia Local.
Així els 42 agents han pogut triar destí entre les 103 demandes de plaça que han presentat diferents municipis. Finalment les places cobertes han estat a Maó, Sant Josep de sa Talaia, Calvià, Inca, Sant Llorenç des Cardassar, Sa Pobla, Valldemossa, Sant Joan, Capdepera, Santa Maria, Santa Margalida, Alcúdia, Sóller i Sencelles.
Els integrants del borsí han estat majoritàriament els agents que formen part de la 39ª promoció de Policia Local, que s’ha impartit durant el semestre de l’any a l’EBAP. Ha estat requisit indispensable que els inscrits en el borsí no tinguessin una destinació en vigor a qualsevol dels cossos de policia local a Balears, per poder optar a les places meritades.
El director general Pere Perelló ha aclarit que aquesta circumstància ha impedit un “efecte dominó” entre els diferents cossos, provocat per la mobilitat d’agents amb plaça assignada cap a altres municipis. D’aquesta manera els nous agents suposen un increment net de les plantilles als municipis on els han demanat, sense que el procediment hagi llevat efectius de cap cos. “La setmana que ve ja es podran incorporar al servei”, ha precisat Perelló, supeditant l’accés a la disponibilitat de cada municipi.
Perelló ha destacat el fet que els “agents que s’incorporen al servei a tots aquests municipis han estat instruïts en consonància amb els nous criteris que el Govern pretén impulsar per la policia de proximitat a Balears, amb la nova Llei de coordinació de Policia Local”, una normativa que pròximament es convertirà en projecte de llei. “És cert que no hem pogut complimentar totes les demandes d’agents que ens han fet els municipis, però és molt positiu que tinguem una quarantena de nous policies locals a Balears”.
L’acte d’avui s’ha celebrat en connexió per videoconferència amb Formentera, Menorca i Eivissa, ja que en realitat el borsí de places s’ha subdividit en quatre, un per cada illa, per garantir en major mesura la cobertura de les vacants de policies locals sol·licitades fora de Mallorca.
Aquesta assignació de 42 noves places de Policia Local completa els esforços del Govern per a dotar d’estabilitat a les plantilles, i garantir la prestació d’un servei de qualitat als ciutadans, especialment en temporada alta. Ahir mateix la consellera Catalina Cladera va signar un protocol amb els batles de Palma, Calvià i Llucmajor, per a facilitar la coordinació en els procediments extraordinaris de convocatòria de places de funcionari de carrera a les policies locals dels tres municipis, que permetrà convertir les places que actualment estan assignades de manera interina. Uns procediments extraordinaris que s’han previst a partir de la reforma legislativa impulsada per la Conselleria d’Hisenda i Administracions Púbiques el passat mes de gener, amb el Decret Llei 1/2017.

Imatges adjuntes

  • Moment del procés d'adjudicacio de places de Policia Local

    Moment del procés d'adjudicacio de places de Policia Local

Talls de veu adjunts

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears