Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-06-29, 13:51:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA)

El nou emissari de la depuradora d’Eivissa entrarà en funcionament, de manera provisional, en les pròximes hores  

\ L’enèsima ruptura de l’emissari de Talamanca demostra l’emergència de la nova instal·lació
\ ABAQUA fa feina contrarellotge per poder posar en funcionament el nou emissari entre avui vespre i demà dematí

 
El nou emissari de la depuradora d’Eivissa entrarà en funcionament en les hores vinents, entre avui vespre i demà dematí, accelerant la connexió prevista per a aquesta setmana, que farà possible deixar d’utilitzar l’actual emissari de Talamanca.
 
Així ho ha decidit l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua), després que avui dematí s’hagi constatat una nova ruptura de l’emissari, a la part final. Aquesta instal·lació, que té 32 anys, està en males condicions per la seva antiguitat, com han constatat els bussejadors que s’han enviat immediatament a la zona.
 
“Ens trobem davant l’enèsima ruptura de l’emissari vell de Talamanca”, ha afirmat Antoni Garcias, director gerent d’Abaqua, qui considera que aquest fet demostra l’emergència de tramitar la nova instal·lació “demandada per la societat d’Eivissa i en la qual el Govern ha fet feina”, ha subratllat.
 
“Hem aconseguit arribar a temps i ara podem utilitzar el nou emissari per substituir  l’antic en el moment que s’ha produït una ruptura”, ha conclòs Garcias.
 
Les obres de substitució de l’emissari de la depuradora de Vila varen començar el passat 28 de juliol, després d’haver-se declarat l’emergència, i les executa TRAGSA sota la direcció d’obra de GRADUAL Ingenieros.
 
L’emissari té una longitud de 2.037,84 metres, 1.005 dels quals corresponen al tram terrestre, 597 al tram marí amb perforació horitzontal dirigida i 435,84 al tram marí recolzat sobre el fons, incloent-hi els difusors, que tenen una longitud de 126,7 metres i estaran disposats en forma d’Y.
 
 

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears