Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-06-28, 14:31:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat

Més de dues-centes trampes per al control dels ofidis a Mallorca  

\ El Govern reparteix 230 trampes a ajuntaments i caçadors en la primera campanya de control d’ofidis que té lloc a l’illa
\ Aproscom Fundació fabrica les trampes, en les quals ha caigut una seixantena de serps des del mes d’abril  


Enguany la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha començat un projecte de control d’ofidis a Mallorca, amb 230 trampes repartides a una desena de municipis de l’illa, després d’haver comprovat l’èxit del projecte a Eivissa i Formentera, on va començar l’any passat.
 
El projecte va néixer el 2016, quan es va contractar Foa Ambiental per dur a terme un estudi de densitat de serps a Mallorca, que ha determinat part de la ubicació de les trampes.
 
Capdepera, Calvià, Llubí, Maria de la Salut, Muro, sa Pobla, Sant Joan, Son Servera i, més recentment, Artà disposen d’entre 6 i 42 trampes per municipi, que s’han repartit als ajuntaments, als parcs naturals de s’Albufera i Llevant i a l’Associació Balear d’Entitats de Caça.
 
Actualment aquestes trampes han capturat 63 serps, i el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (Cofib) n’ha recollides 6 arran d’alertes de particulars, mentre que en tot el 2016 se’n varen agafar 23.
 
Les gàbies, les fabrica Aproscom, una fundació per a les persones amb discapacitat intel·lectual de Manacor i comarca, unint el tercer sector a la iniciativa ambiental.
 
El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, han visitat avui el taller on es construeixen les trampes i on els particulars en poden comanar.  
 
 

Imatges adjuntes

 • El conseller Vicenç Vidal i la consellera Fina Santiago atenen a les explicacions sobre el funcionament de les trampes amb el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir

  El conseller Vicenç Vidal i la consellera Fina Santiago atenen a les explicacions sobre el funcionament de les trampes amb el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir
 • El conseller Vicenç Vidal explica com han anat evolucionant les trampes

  El conseller Vicenç Vidal explica com han anat evolucionant les trampes
 • Així fabrica Aproscom les trampes per capturar ofidis

  Així fabrica Aproscom les trampes per capturar ofidis
 • Al taller d'Aproscom

  Al taller d'Aproscom
  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears