Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-06-26, 14:15:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat

Una desena de barranquistes s’impliquen en la retirada de residus al torrent de ses Olives  

\ L’activitat ambiental s’emmarca en el desè aniversari de la declaració de la serra de Tramuntana com a paratge natural
\ Es tracta de la primera d’un seguit de col·laboracions entre l’associació Balearik i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca


Aquest cap de setmana una desena de barranquistes de l’associació Balearik ha participat en una activitat de voluntariat ambiental, organitzada per la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat, de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, en què s’han retirat els residus dispersos a la part alta del torrent de ses Olives, a Deià. S’han recollit vuit bosses, a més de bidons i ferralla.
 
Es tracta de la segona iniciativa d’aquest tipus que es du a terme al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana en el marc del desè aniversari, després de la que es va dur a terme dia 14 d’aquest mes al mirador de sa Creueta o des Colomer a Formentor, en què es van retirar 4 m3 de residus amb l’ajuda voluntària de diversos escaladors i dels agents de medi ambient de les Illes Balears, que varen coordinar la jornada.
 
Balearik és una associació que col·laborarà amb la Conselleria en accions com la neteja de torrents, la col·locació i el disseny de la senyalística de paratges o la difusió d’informació relativa a les característiques tècniques dels torrents. A més, els seus membres difondran les bones pràctiques en el descens de torrents o barrancs al públic en general, amb l’elaboració de guies.
 
Balearik destina part dels diners que recapta amb les activitats que du a terme a organitzacions no governamentals, fundacions i projectes relacionats amb el medi ambient.
 

Imatges adjuntes

  • Alguns dels residus trobats i recollits

    Alguns dels residus trobats i recollits
  • Fotografia d'alguns dels voluntaris

    Fotografia d'alguns dels voluntaris
  • Durant la jornada de voluntariat

    Durant la jornada de voluntariat
  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears