Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-05-14, 10:30:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El 47 % dels consumidors compra verdures de les Illes Balears     

\ Acaba la tercera part de l’Estudi de consum d’aliments a l’àmbit de Mallorca de l’Institut de Qualitat Agroalimentària
\ L’estudi, en què es valora la influència de l’origen dels aliments, es basa en una mostra de cinc-centes persones


 Un 47 % dels consumidors de Mallorca compra les verdures de les Illes Balears, un 45 % hi compra els ous, un 43 % les patates i un 42 % la fruita. Així es desprèn de l’Estudi del consum i la procedència dels aliments a Mallorca, que ha elaborat l’Institut de Qualitat Agroalimentària (Iqua) amb l’objectiu de conèixer l’actitud dels consumidors de l’illa amb relació a la procedència dels aliments que compren.

Les dades s’han obtingut a partir d’enquestes a diferents ubicacions (mercats, supermercats, fires, botigues tradicionals o hipermercats) a una mostra heterogènia de cinc-centes persones de Mallorca, d’ambdós sexes, de parla castellana o catalana, i de distintes edats i origen. Dels resultats es conclou que els consumidors nascuts a les Illes Balears prefereixen productes locals perquè valoren sobretot l’origen.

Pel que fa a altres productes, un 37 % dels consumidors es decanta pel formatge de les Illes Balears, un 30 % compra oli d’oliva, peix i vi d’origen balear i un 24 % compra carn local.
Quant a la llet, només un 15 % la compra de les Illes Balears; finalment, la sal de l’arxipèlag presenta el percentatge més baix, un 12 %.
 
L’estudi destaca la importància de la compra de fruites, verdures, patates, carn, formatge i ous a mercats. Les patates, les consumeix el 100 % dels entrevistats; la carn, el peix, els ous, la llet, la sal, l’oli d’oliva, les fruites i les verdures presenten alts percentatges de consum, més d’un 95 %; un 92 % compra formatge, i un 81 %, vi.
 
 

Documents adjunts

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears