Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-04-06, 14:53:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

El conseller Pons acorda amb Foment elevar a Brussel·les la petició conjunta de tarifa plana el proper maig

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha aconseguit avui tancar amb el secretari d’estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, el calendari per elevar a Brussel·les l’informe conjunt en què es fonamentarà la petició d’instaurar un sistema de tarifa plana per als vols interilles a les Balears.
 
La setmana que ve es reunirà una comissió tècnica per ultimar els detalls amb l’objectiu de presentar formalment la petició al mes de maig.
 
El conseller ha destacat que després de la reunió mantinguda avui s’han dissipat els dubtes respecte de la postura del Govern de l’Estat en relació amb la tarifa plana, atès que les dues administracions van en la mateixa direcció —sintonia que ha compartit el secretari d’estat.
 
Durant la reunió, el conseller ha exigit també que les millores aconseguides per les illes Canàries en el transport marítim, que incrementen l’aportació de l’Estat al descompte de resident, siguin aplicables també a les Balears.
 
Pons ha insistit que, a banda del fet que l’Estat pagui el 50 % del descompte en transport marítim per a les Illes Balears —avui paga just el 25 %—, és imprescindible igualment que el descompte de resident sigui aplicable també als vehicles.
 
El conseller també ha reclamat que es corregeixin els pressuposts de l’Estat, de manera que recullin inversions pendents per a les Illes lligades als compromisos adquirits per l’Estat en carreteres i en matèria ferroviària.

Imatges adjuntes

  • Un moment de la reunió a Madrid

    Un moment de la reunió a Madrid

Talls de veu adjunts

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears