Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-04-05, 20:31:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques

Govern, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma tanquen l’acord per la dotació per les inversions en el si del Consell de Capitalitat de Palma.

La consellera Catalina Cladera, en representació del Govern, ha destacat l’acord que “beneficia els ciutadans i que suposa una aportació directa d’11 milions d’euros (del Govern i del Consell de Mallorca) i compensacions per inversions del Govern executades a Palma per valor de 19 milions d’euros.

Palma i els seus ciutadans comptaran amb inversions per valor total de 30 milions d’euros, en virtut de l’acord del Consell de Capitalitat al qual s’ha arribat avui, en la reunió mantinguda a Cort, presidida pel batle de Palma, José Hila, i que ha comptat amb la presència de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, en representació del Govern, i del president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat.
El Govern aporta un total de 24,5 milions d’euros mentre que els 5,5 milions restants són de l’aportació del Consell de Mallorca. De l’aportació del Govern, una part suposen compensacions per execució d’inversions (16 milions), i altres 3 milions d’euros va per compte de l’aportació reglamentària a través del Fons de Cooperació Local (un mecanisme de finançament del Govern cap a tots els ajuntaments de Balears). El Govern també aporta els 5,5 milions d’euros restants fins a la quantitat total, directament al Consell de Capitalitat, que ha decidit destinar-los a la dotació d’una vintena projectes d’obres i millores per Palma, d’acord amb les necessitats expressades per l’Ajuntament.
Catalina Cladera ha esmentat la importància que per segon any consecutiu “el Govern i el Consell de Mallorca hagin fet aportacions directes específiques al Consell de Capitalitat”, ja que durant l’anterior legislatura la totalitat de les aportacions es feien mitjançant compensació. Un fet que demostra el “respecte institucional” que mantenen les tres institucions concernides en l’acord.     

Imatges adjuntes

  • Roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Capitalitat

    Roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Capitalitat
  • Cladera, Hila i Ensenyat, en representació de Govern, Ajuntament de Palma, i Conselll de Mallorca

    Cladera, Hila i Ensenyat, en representació de Govern, Ajuntament de Palma, i Conselll de Mallorca
  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears