Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-04-05, 15:25:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat

Alliberament d'una tortuga marina Caretta Caretta a l'illa de sa Collinera d'Eivissa

\ Quan es troba un exemplar de tortuga amb símptomes de debilitat s’ha de telefonar a l’112  
\ Els alumnes del centre Can Coix de Sant Antoni han participat en l’alliberament de la tortuga

El passat diumenge 19 de març uns particulars que navegaven en aigües de cala Albarca, de l’illa d’Eivissa, van topar una tortuga marina Caretta Caretta  amb símptomes evidents de malaltia, ja que no podia submergir-se malgrat que s’hi esforçava. De seguida van avisar l’112 i el Centre de Recuperació d'Espècies Marines d'Eivissa (CREM) i, seguint les instruccions dels tècnics, van traslladar-la fins al port, on els agents de medi ambient ja els esperaven per atendre-la i posar en marxa el protocol d’atenció per a aquests casos.
La tortuga va ser traslladada a la clínica veterinària EIVIVET, on se li van fer una revisió i una radiografia que van permetre diagnosticar-li una pneumònia lleu. L’animal ha rebut tractament antibiòtic i s’ha recuperat a les instal·lacions del mateix CREM.

Avui dematí, un grup d’escolars del col·legi públic Can Coix, de Sant Antoni de Portmany, han participat en l’alliberament de la tortuga a les aigües de la Reserva Natural des Vedrà, es Vedranell i els Illots de Ponent, concretament a l’illa de sa Conillera. L'acte s’ha dut a terme amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, els agents de medi ambient, el CREM Eivissa i els tècnics de la Reserva Natural.
 
La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca promou que els joves participin en aquesta mena d’actes a fi que entenguin que ells han de ser els protagonistes del canvi d'actituds que ens permetin viure en harmonia amb la natura i també la importància que té la protecció de les espècies i els ecosistemes marins per garantir la nostra supervivència.
 
En la recuperació de fauna marina a les Illes Balears participen Palma Aquarium, com a entitat tècnica que gestiona el servei, i el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), organisme que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, que el coordina.

Imatges adjuntes

 • Imatge del moment de l'alliberació

  Imatge del moment de l'alliberació
 • Imatge de la tortuga retornada a l'aigua

  Imatge de la tortuga retornada a l'aigua
 • Imatge dels escolars a la platja on s'ha amollat la tortuga

  Imatge dels escolars a la platja on s'ha amollat la tortuga
 • Imatge de la tortuga marina Caretta Caretta recuperada

  Imatge de la tortuga marina Caretta Caretta recuperada
  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears