Logo del Govern de les Illes Balears

Detall actualitat informativa


Recerca Avançada

Actualitat informativa

Dia i hora d'emissió: 2017-03-09, 15:16:00
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El conseller Negueruela destaca el paper del sector nàutic per a la diversificació econòmica de Balears, en la inauguració del V Congrés Nàutic que se celebra a Palma

El conseller ha avançat que el sector nàutic guanyarà protagonisme en el nou Pla Estratègic Industrial, en els programes de formació i en la recerca de nous mercats.

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha inaugurat aquest dijous el V Congrés Nàutic, organitzat a Palma per l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN). Negueruela ha agraït a l'entitat promotora l'haver triat a la capital mallorquina com a centre de la nàutica espanyola durant dos dies, 9 i 10 de març, i ha destacat el paper estratègic del sector nàutic per a la diversificació econòmica de Balears.

Negueruela ha aprofitat per exposar les línies generals que marcaran les polítiques del Govern en el seu objectiu de promoure el sector de la nàutica com a pedra angular en el procés de diversificació de l'estructura econòmica de les Illes, donada la seva importància com un dels principals sectors emergents.

 En aquest sentit Negueruela ha ressaltat que la conselleria treballa en l'impuls de tres línies d'acció per potenciar el sector nàutic: un Pla d'Indústria on s'inclogui la nàutica, programes de formació que millorin el capital humà i accions que permetin a les empreses de Balears obrir-se a nous mercats, com a l’organització per part de l’IDI de la Fira Nàutica de Palma, que enguany es celebra del 28 d’abril al 2 de maig.

El conseller ha exposat als assistents les oportunitats que ofereix el dinàmic acompliment econòmic balear. D'aquesta manera, ha recordat les bones xifres econòmiques que mostren el procés sostingut de reactivació que estan registrant les Illes Balears, amb un 4% de creixement del PIB el 2016, i el compromís que té el Govern per aconseguir una economia  més sostenible i inclusiva a partir d'importants desafiaments com ara incrementar el PIB per càpita.
 

Imatges adjuntes

  • Un moment de la intervenció del conseller Negueruela.

    Un moment de la intervenció del conseller Negueruela.
  • D'esquerra a dreta: Carlos Sanlorenzo, Secretari general d'ANEN; Jesús Astondoa, president d'ANEN; Rafael Rodríguez, director general de la Marina Mercant, i Iago Negueruela, conseller de Treball, Comerç i Indústria.

    D'esquerra a dreta: Carlos Sanlorenzo, Secretari general d'ANEN; Jesús Astondoa, president d'ANEN; Rafael Rodríguez, director general de la Marina Mercant, i Iago Negueruela, conseller de Treball, Comerç i Indústria.
  • El conseller Negueruela i representants d'entitats representatives del sector nàutic.

    El conseller Negueruela i representants d'entitats representatives del sector nàutic.
  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears